Acrhieffoto Boels-Dolmans
Acrhieffoto Boels-Dolmans

Wederom groots voorjaar Van der Breggen

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE – Met zeges in de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik afgelopen week en eerder in Strade Bianchi en de Ronde van Vlaanderen heeft Anna van der Breggen net als vorig jaar haar stempel gedrukt in het voorjaar. Een stempel als beste renster van het peloton wel te verstaan.

De veelwinnaar en alleskunner uit Hasselt, al weer een aantal jaren woonachtig in Zwolle, prolongeerde afgelopen week haar zeges in de Waalse Pijl en LBL. De winst in de Waalse Pijl was zelfs de vierde op rij. Op de legendarische Muur van Hoei liet ze het samengesmolten peloton achter zich en kwam ze twee seconden voor de Zuid-Afrikaanse Ashleigh Moolman over de finish. Van der Breggen droeg de zege in de Waalse Pijl woensdag op aan Richard Steege, de vaste mecanicien van haar ploeg Boels-Dolmans. Na een hartaanval was hij maandag in het ziekenhuis opgeomen en woensdag werd hij wakker. Van der Breggen noemde dat kort na de finish het beste nieuws van de dag.

In de laatste voorjaarsklassieker bewees Van der Breggen eens te meer haar suprematie. De renster van Boels-Dolmans besloot de gevluchte Australische Amanda Spratt zelf terug te halen en dat bleek de juiste keuze. Op twintig kilometer van het einde werd Spratt ingerekend, waarna Van der Breggen uiteindelijk solo over de meet kwam. Vorig jaar voltooide Van der Breggen een unieke trilogie door voorafgaand aan de Waalse Pijl en LBL ook nog de Amstel Gold Race te winnen. Haar zegereeks dit seizoen is niet minder indrukwekkend.

Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 24 apr, 17:35
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 24 apr, 16:30