Afbeelding

OM: Cel voor aanranding meisje bij Vogellanden

· leestijd 1 minuut Algemeen

(door Juridisch Persbureau Zwolle)

ZWOLLE – Bij revalidatiecentrum De Vogellanden in Zwolle is in oktober 2016 een 13-jarig meisje aangerand. De man die hiervan verdacht wordt, hoorde dinsdag een celstraf van 5 maanden waarvan 3 maanden voorwaardelijk tegen zich eisen.

Het slachtoffer was al lichamelijk en geestelijk kwetsbaar maar het voorval op 4 oktober 2016 gaat het echt slechter met haar. De ouders vermoeden dat de dader bewust het revalidatiecentrum De Vogellanden opzocht omdat daar kwetsbare mensen te vinden zijn. Het meisje had er gezwommen en wachtte buiten op een bankje op een taxi. Naast haar kwam een man zitten met in een veel te grote rolstoel een jongen. Hij draaide de rolstoel bij zodat de jongen ergens anders naar keek. Vervolgens sloeg de man zijn arm op de schouders van het meisje. Je bent mooi, zei hij enkele malen, en met zijn hand streek hij tot twee keer toe over haar borsten. Overstuur vertelde ze er bij het avondeten over tegen haar ouders. In het onderzoek bekeken rechercheurs de camerabeelden van het revalidatiecentrum. Haar signalement kwam overeen met dat van de 38-jarige Ahmad A.: een man in een donkere jas, met snor en een te grote rolstoel voor een jongen bij zich. “Er is niets gebeurd. Ik ken het meisje niet”, zei hij.

Naast de beelden waren er ook getuigen. Twee assistentes zagen A. naast een meisje op een bankje zitten. Ook zij hadden het over de te grote rolstoel die door de man was bijgedraaid, zei de officier van justitie. Ze eiste 5 maanden cel waarvan 3 maanden voorwaardelijk. Vanwege de zwaarte van het verwijt moet er echter goed gekeken worden naar het bewijs, zei de advocaat van A. Zij meende dat de aangeefster twee personen met elkaar heeft verwisseld. Bovendien is haar verhaal ingekleurd door suggesties van volwassen die met haar gesproken hebben, meende ze. De advocaat vroeg om vrijspraak.

VVN Opfriscursus Fiets
Veilig Verkeer Nederland organiseert gratis Opfriscursus Fiets met valpreventie + lunch Nieuws Ingezonden gisteren
Afbeelding
Inschrijvingen voor de HBO Bruisweek 2024 zijn geopend Algemeen gisteren
Afbeelding
Cinekid presenteert in Filmtheater Fraterhuis: Vos en Haas redden het bos Algemeen 18 apr, 09:43