Afbeelding

Open Huis voor publiek bij nieuwe locatie van Nazorgcentrum IntermeZZo

· leestijd 1 minuut Algemeen

Op zaterdag 12 mei is er van 10.00 tot 16.00 uur Open Huis bij Nazorgcentrum IntermeZZo. De nieuwe locatie, met een prachtige tuin en uitzicht op de natuur, is te bezichtigen voor belangstellenden. Er worden er mooie activiteiten en beleving voor volwassenen en voor kinderen georganiseerd. Iedereen die eens wil zien wat een nazorgcentrum voor mensen met kanker en hun naasten is, is van harte welkom. Ook zorgprofessionals en collega’s van andere vrijwilligersorganisaties.

Het nazorgcentrum is bedoeld voor mensen met kanker en hun naasten uit Zwolle en de wijde regio. IntermeZZo biedt steun, aanvullend op de medische behandeling en zorg in het ziekenhuis. In elke fase van de behandeling, vanaf de diagnose tot lang ná de behandeling. Steun aan de patiënt en diens omgeving, zo lang als nodig, door middel van een luisterend oor, ontspannende activiteiten, workshops en cursussen en goede voorlichting.

IntermeZZo ondersteunt mensen hiermee om de regie op het leven met kanker te herpakken. Tijdens het Open Huis laten de vrijwilligers iets zien van deze activiteiten en vertellen over de mogelijkheden. Professionals geven een demonstratie van activiteiten zoals massage, yoga, gezond eten, gespreksmogelijkheden en allerlei verrassingselementen.

In het najaar start KindermeZZo, speciaal gericht op kids die opgroeien in een omgeving waar kanker speelt. Al tijdens het open huis op 12 mei zijn er voor kinderen diverse creatieve activiteiten en is een speciale boekencollectie beschikbaar.

Enorme inzet van ondernemers uit regio

Vanaf de start in 2010 is het aantal bezoeken toegenomen van 500 naar 4.000 per jaar nu. De behoefte aan nazorg neemt verder toe. IntermeZZo groeide uit haar jasje in het B-gebouw van Isala. Omdat IntermeZZo haar activiteiten wil uitbreiden om nog beter aan te sluiten op wat mensen met kanker nodig hebben aan ondersteuning, was er meer ruimte nodig. Vastgoedinvesteerders zorgden ervoor dat IntermeZZo het gebouw van voormalige Kinderopvang Partou kon huren. Een groep van ongeveer 45 bedrijven uit Zwolle en de wijde regio heeft met enorme toewijding en inzet gerealiseerd dat het gebouw werd verbouwd en ingericht. Roparun en Stichting Vrienden van Isala maakten het financieel haalbaar. IntermeZZo is erg dankbaar voor de inzet van zo velen in Zwolle en de regio.

Locatie: Nazorgcentrum IntermeZZo, Dokter van Thienenweg 1A in Zwolle. Gratis parkeren voor de deur.

Afbeelding
Verschillende verkeersmaatregelen op zaterdag 2 maart vanwege Ster van Zwolle en betoging Algemeen 11 uur geleden
Floris Meijers
Minioren SWOL 1894 excelleren op NK Sport Ingezonden 12 uur geleden
Afbeelding
Gewaagd project in voormalig provinciehuis verdient de Pluim Algemeen 12 uur geleden