Afbeelding
Pedro Sluiter

Echtpaar Pruim viert briljanten huwelijksfeest

Algemeen

ZWOLLE - Het echtpaar Pruim was op maandag 7 mei 65 jaar getrouwd. Wethouder Michiel van Willigen bracht het briljanten paar vrijdag een bezoek om het persoonlijk te feliciteren.

Gerrit Pruim is geboren op 15 mei 1925 in Doornspijk. Zijn echtgenote Janna Pruim-Uitslag zag het levenslicht op 1 februari 1927 in Oldebroek. Het paar heeft elkaar leren kennen op een congres voor jongeren in Wezep. Op 7 mei 1953 zijn ze getrouwd in Oldebroek. Ze kregen drie dochters en drie zonen. Het echtpaar ging in Herfte wonen waar ze samen een boerderij begonnen met een paar koeien. Dit is uiteindelijk uitgegroeid tot een groot bedrijf dat is overgenomen door hun oudste zoon.

Het echtpaar woont op dit moment nog bij de boerderij. Gerrit Pruim loopt graag over de boerderij en is nog druk met de aardbeien- en tomatenplanten in de tuin. Zijn vrouw is nog wel in de bloementuin te zien en mag graag lezen en tv kijken. Beide echtelieden zijn nog geïnteresseerd in de politiek en het dagelijkse nieuws. Het echtpaar gaat er graag samen op uit met de Regiotaxi en de Valys. Ze wonen zelfstandig en met wat hulp redden ze zich nog prima.

Dankbaar en blij genieten ze van bezoek van de kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen.