Afbeelding
Eigen foto

Karin Hernandez speelt in het Dominicanenklooster

· leestijd 1 minuut Algemeen

ASSENDORP - Karin Hernandez verzorgt op zaterdag 9 juni de voorstelling ‘Zij aan Zij’ in het Dominicanenklooster in Assendorp. “Voor iedereen die meer wil dan standaard cabaret is dit een aanrader”, meldt de organisatie.

“De voorstelling is er letterlijk een met een lach en een traan en de unieke samenstelling maakt dat het moeilijk te classificeren valt. Een kleinkunst conference is waarschijnlijk de omschrijving die het dichts bij de voorstelling komt.” Karin Hernandez neemt de kijker mee op een persoonlijke zoektocht naar de twee kanten van een verhaal. Zo drijft ze spot met het conflict tussen haar zakelijke en haar creatieve kant, waarbij winkeliers werden gevraagd om goederen te leveren voor een schappelijk prijsje. Hoewel iedereen in de kunst en cultuur sector regelmatig met deze vraag wordt geconfronteerd, waren er maar weinig winkeliers die hier oor voor hadden. Maar ook goed en kwaad en mooi en lelijk worden tegenover elkaar gezet, waarbij de kijker regelmatig op het verkeerde been wordt gezet.

Zij aan zij is lust voor het oog door de vele kostuums en het fraaie decor. Alle nummers zijn origineel en gecomponeerd door Karin Hernandez zelf. De muzikale leiding ligt bij Marq van Mazijk en de tweede stem wordt gezongen daar Anneloes Olieman. Beide vormen een sterke aanvulling bij deze soloproductie.

Karin Hernandez is bekend door dramalessen en projecten die zij uitvoert in de regio. Daarnaast levert zij vooral beeldend theaterwerk voor instituten, particulieren, bedrijven en scholen met Fantasietheater Kaleidoscoop. Met een eigen groep leerlingen treedt zij regelmatig op en was zij onder meer te zien bij Kerst in Oud Kampen.

Met de voorstelling ‘Zij aan Zij’ neemt zij een stap richting solo artiest, een twee uur durende performance die zowel cabaretesk, filosofisch als poëtisch is. De voorstelling is te zien in het Dominicanenklooster in Zwolle en begint om 14.30 uur. Kaarten kosten 15 euro en zijn te koop bij de ingang of te reserveren bij fantasietheaterkaleidoscoop@msn.com. Er kan niet worden gepind.