Afbeelding
Eigen foto

Wandelen met de wichelroede door Zwolle

Algemeen

ZWOLLE - De Zwolse auteur en historicus Girbe Buist heeft, samen met de paragnost en wichelroedeloper Chris Zoet, in Zwolle een wichelroedewandeling georganiseerd.

De wandeling is op zaterdag 30 juni en vertrekt om 13.30 voor Museum de Fundatie. De wandeling duurt twee uur; deelname kost 12,50 euro (inclusief wichelroede). Buist: “De wichelroedewandeling is een spannende en onthullende wandeling door de binnenstad van Zwolle. Tevens leren de deelnemers om te gaan met de wichelroede. Zwolle kent veel spannende plekken en boeiende sagen. Tijdens de wichelroedewandeling maken de wandelaars kennis met de wilde deerne, het krachtcentrum voor de Peperbus, een beruchte studentenmoord, onderaardse gangen en de Latijnse school, waar de enige Nederlandse paus les kreeg.”

Zoet en Buist tonen verborgen plekken van Zwolle en vertellen anekdotes. Ook leren zij de deelnemers hoe ze met een wichelroede leycentra, aardstralen en onderaardse gangen opsporen. Aanmelden voor de wandeling kan via de website www.pelgrimspad.nl. Belangstellenden kunnen voor meer informatie terecht bij contact@pelgrimspad.nl of telefonisch via 06-226 21 698.