Afbeelding
Foto Frans Paalman Zwolle

Studenten Landstede MBO houden verwendag voor (ex-) kankerpatiënten

Algemeen

ZWOLLE– Studenten van de Mooi & Mode opleidingen van Landstede MBO hebben op maandag 28 mei weer een verwendag voor (ex-) kankerpatiënten gehouden.

Honderden (ex-) kankerpatiënten maakten er de afgelopen jaren al gebruik van. En de reacties waren ook dit jaar weer positief en dankbaar. Tijdens deze middag gaven de studenten Haarverzorging en Schoonheidsverzorging de gasten gratis behandelingen en adviezen.

Nog altijd stijgt het aantal kankerpatiënten in Nederland. Het leven met en na kanker brengt veel klachten, emoties en zorgen met zich mee. Met de verwendag wilden de mbo-studenten de deelnemers een middag lang in de watten leggen en ze een moment van ontspanning geven. En dat is zeker gelukt volgens Lucy Willems, één van de bezoekers van de verwendag.

De gasten konden kiezen uit gelaatsbehandelingen, make-up en nagelverzorging. Daarnaast konden ze genieten van een hoofdhuidmassage met verzorgende producten, föhn/watergolf behandeling en/of een styling behandeling. De middag werd volledig door de studenten zelf georganiseerd. “Dat deden ze heel goed. We werden goed ontvangen en tijdens de behandelingen waren ze erg vriendelijk”, aldus Willems. “Ik heb een heel leuke en ontspannen middag gehad, het was echt een cadeautje.”