Afbeelding
Het Speelwerk Zwolle

Basisschool Het Speelwerk in Afrikaanse sferen

Algemeen

06-06-2018, Zwolle | Dinsdag 5 juni organiseerde gereformeerde basisschool voor speciaal basisonderwijs Het Speelwerk in Zwolle een Afrikaanse dag. De groep ‘Kidsgear Childrens Choir’ van de school UP4S (‘up for us’) uit Oeganda kwam de hele dag op Het Speelwerk om workshops te geven. De dag werd afgesloten met een groots optreden voor kinderen en ouders op het schoolplein aan de Bachlaan 152.

De kinderen werden ’s morgens op school verwelkomd door het Afrikaanse koor met djambegetrommel en zang. Daarna waren er voor de leerlingen diverse workshops te doen in het kader van zang en dans. Het resultaat van deze workshops werd ’s middags zichtbaar tijdens het optreden dat werd gegeven op het schoolplein. Ouders, andere familieleden en leerkrachten konden komen kijken, en daarnaast konden er diverse Afrikaanse spulletjes gekocht worden als aandenken aan deze dag.


Sponsorloop

Vorige week werd op Het Speelwerk een sponsorloop gehouden voor de school UP4S. Daarbij werd geld opgehaald voor de basisschool en middelbare school van de kinderen van Kidsgear in het dorpje Bukomansimbi, die onderwijs bieden aan kansarme kinderen. Er is een mooi bedrag opgehaald van €2250! De Afrikaanse markt van afgelopen dinsdag leverde nog eens € 950 op. Voor dat geld hebben alle kinderen van de school 3 maanden te eten!

Het Speelwerk is een basisschool voor speciaal onderwijs en is onderdeel van Florion (een fusie tussen VGPO Accretio en VGPO De Zevenster).