Afbeelding

Rob Zuidema nieuwe bestuurder Zwolse theaters

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - De Raad van Toezicht van Zwolse theaters benoemt Rob Zuidema (1968) per 1 september 2018 tot directeur-bestuurder. Op dit moment is Zuidema werkzaam bij Koninklijke BAM als Directeur Human Resources. Zuidema: "Ik ben vereerd met de benoeming en zie ernaar uit om mijn ervaring in te zetten voor de Zwolse theaters!”

Zuidema vervulde vele adviserende en bestuurlijke functies. Hij heeft een belangrijke rol gespeeld in de ontwikkeling van booking.com naar een organisatie met een krachtige en herkenbare bedrijfscultuur en hoge medewerkersbetrokkenheid. Daarvoor heeft hij ervaring opgedaan bij Shell, Arcadis, Vodafone en de Nederlandse Publieke Omroep. De bestuurlijke ervaring van Zuidema is divers. Hij vervult een aantal toezichthoudende rollen in publieke organisaties.  

Zuidema: “Zwolse theaters komt in een inspirerende fase ten aanzien van samenwerking met diverse creatieve en culturele partners en ondernemers. Samen met het gemotiveerde team, de solide visie op de theaters, de ambitie van de stad en regio en al deze partners kunnen de Zwolse theaters zich verder ontwikkelen. Ik kan niet wachten mij in te zetten voor Zwolle en de regio!”

Zuidema is in 2013 met zijn gezin verhuisd van Amsterdam naar Wijhe. Ze zijn van Zwolle en de regio gaan houden. Hij organiseert regelmatig theatervoorstellingen aan huis om theater dichter bij de mensen te brengen. Zuidema kan volgens ingewijden gekenmerkt worden als “iemand met een brede ervaring en een groot netwerk, met zowel aandacht voor de interne organisatie als ook voor de samenwerking in stad en land. Hij is ondernemend en een strategisch denker. Een energieke man, die vanuit zijn passie voor cultuur in de volle breedte een controversiële overstap maakt.”Thecla Bodewes, voorzitter Raad van Toezicht Zwolse theaters: “Wij zijn ontzettend trots en verwelkomen Rob met open armen. We zijn zeer verheugd dat hij de overstap van het bedrijfsleven naar onze Theaters heeft gemaakt. Rob heeft een intrinsieke passie voor cultuur, theater en mensen. Zijn relevante kennis en ervaring én zijn positieve energie zullen bijdragen aan de verdere ontwikkeling van cultuur en creativiteit in Zwolle en haar theaters. Wij wensen hem veel succes en plezier in zijn nieuwe functie met de geweldige mogelijkheden van de podia van Zwolse theaters en haar toegewijde medewerkers en vrijwilligers”.

Afbeelding
Afscheid met een 'gouden randje' van een trouwe klant bij Autobedrijf Bert Wieten Partnerbijdrages 5 uur geleden
Afbeelding
Waterleiding springt in Celestraat; wateroverlast in verschillende straten in Assendorp 112 15 uur geleden
De beide clubmannen Fred van Dam (links) en Hans de Groot (beiden staand) hopen op veel nieuwe aanmeldingen.
Veelzijdige Toerclub Swolland is hard toe aan nieuw fietsbloed Sport 17 uur geleden

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.