Afbeelding

Filmtheater Fraterhuis houdt extra zomerse Pop Up Cinema in het Celekwartier

· leestijd 1 minuut Algemeen

BINNENSTAD - Van Filmtheater Fraterhuis mag het zomerse weer aanhouden. Als gevolg van het mooie weer en de grote belangstelling is er een extra Pop Up Cinema op donderdag 26 juli.

Speciaal voor alle liefhebbers start op deze avond om 22.00 uur de film ‘Mein Blind Date mit dem Leben’ op het Celeplein. De film is een hartverwarmende, op feiten gebaseerde komedie over een slechtziende jongen die vastbesloten is om zijn idealen te verwezenlijken.

Mein Blind Date mit dem Leben Saliya (Kostja Ullmann) staat op het punt zijn studie af te ronden en hoeft alleen nog maar stage te lopen als het noodlot toeslaat: hij wordt opeens bijna blind. Desondanks slaagt hij erin een stageplek te bemachtigen in een luxe hotel in München zonder dat iemand zijn visuele beperking opmerkt. Alleen zijn collega Max heeft hem door, maar besluit hem te helpen. Buiten werktijd oefenen ze eindeloos tot Saliya blind zijn werk kan doen. Maar dat je niet alles kunt trainen blijkt als hij valt voor Laura en in allerlei onvoorspelbare situaties verzeild raakt. Hoe lang kan hij volhouden dat er niets aan de hand is? 'Mein Blind Date mit dem Leben', gebaseerd op de autobiografie van Saliya Kahawatte, is een film vol humor, dramatiek en emotie over tegenslag, doorzettingsvermogen en inspiratie.

Pop Up Cinema Filmtheater Fraterhuis viert de zomer met de intieme Pop Up Cinema op het Celeplein. Dit seizoen verzorgen de Zwolse vrijwilligers onder de sterrenhemel tijdens vijf weekenden in de maanden mei tot en met september meerdere voorstellingen. Speciaal voor alle liefhebbers start steeds bij het vallen van de duisternis een bijzondere film. Celeplein

Op de zwoele zomeravond zet het Fraterhuis op het knusse Celeplein de tuinstoelen, comfortabele kussentjes en dekens alvast klaar. De ingang is via de filmfoyer aan de Blijmarkt.

De kaarten voor deze buitenfilms kosten 9 euro voor Vrienden en 11,50 euro regulier. Dit is inclusief programmaboekje èn koffie/thee consumptie voorafgaand aan de voorstelling. Bezoekers kunnen op de website e-tickets kopen en printen. Zie voor meer informatie www.filmtheaterfraterhuis.nl.

Afbeelding
Dahliastekkenverkoop op 25 mei bij Rondom de Peperbus; maar liefst 65 soorten Algemeen 3 uur geleden
Afbeelding
Brand in frituurpan zorgt voor flink wat schade in keuken bij restaurant Silk Sushi & Asian Dining Algemeen 5 uur geleden
Relámpago Trio
Student zet eigen festival op Nieuws Ingezonden 5 uur geleden