Afbeelding

Taxateur Molendijk komt naar Grote Kerk

Algemeen

ZWOLLE - Taxateur Arie Molendijk komt op dinsdag 14 augustus naar de Grote Kerk. Hij taxeert dan uiteenlopende spullen zoals boeken, Bijbels, foto’s en ansichtkaarten waarvan mensen vermoeden dat ze van waarde zijn.

Bijna tweeduizend taxatiedagen heeft Molendijk inmiddels op zijn naam staan. Tot zelfs in Canada, de Verenigde Staten en Australie is hij op dit gebied een begrip. In 2015 heeft hij zijn jubileum van ruim vijftienhonderd taxatiedagen gevierd in de Stadsbibliotheek in Rotterdam. De taxaties die hij verricht, zijn gebaseerd op opbrengsten van vergelijkbaar materiaal op recente veilingen. Jarenlang werkt hij al samen met de Vrije Universiteit, de Koninklijke Bibliotheek en andere overheidsinstellingen. Regelmatig wordt hij gevraagd bibliotheken te taxeren voorafgaand aan een veiling. Vorig jaar was hij te gast in het Plantijn Moretus Museum in Antwerpen met 2 andere experts.

De taxaties vinden alleen plaats op onze taxatiedagen. Kosten voor een taxatie zijn vijf euro van een tot ongeveer tien boeken of seriewerken. De taxatiedag op 14 augustus in de Grote Kerk duurt van 13.00 tot 16.00 uur.

Afbeelding
Doe mee met de najaarsactie van Groene Loper Zwolle: 'Planten van Waarde' Algemeen 28 mei, 15:08
Afbeelding
Ouderenzorg IJsselheem met aandacht: Roland over zijn keuze voor ouderengeneeskunde Partnerbijdrages 28 mei, 13:36
De rechtbank in Zwolle.
Boete voor verkeersongeval met drie slachtoffers in Kampen Algemeen 28 mei, 10:48