Afbeelding

Taxateur Molendijk komt naar Grote Kerk

Algemeen

ZWOLLE - Taxateur Arie Molendijk komt op dinsdag 14 augustus naar de Grote Kerk. Hij taxeert dan uiteenlopende spullen zoals boeken, Bijbels, foto’s en ansichtkaarten waarvan mensen vermoeden dat ze van waarde zijn.

Bijna tweeduizend taxatiedagen heeft Molendijk inmiddels op zijn naam staan. Tot zelfs in Canada, de Verenigde Staten en Australie is hij op dit gebied een begrip. In 2015 heeft hij zijn jubileum van ruim vijftienhonderd taxatiedagen gevierd in de Stadsbibliotheek in Rotterdam. De taxaties die hij verricht, zijn gebaseerd op opbrengsten van vergelijkbaar materiaal op recente veilingen. Jarenlang werkt hij al samen met de Vrije Universiteit, de Koninklijke Bibliotheek en andere overheidsinstellingen. Regelmatig wordt hij gevraagd bibliotheken te taxeren voorafgaand aan een veiling. Vorig jaar was hij te gast in het Plantijn Moretus Museum in Antwerpen met 2 andere experts.

De taxaties vinden alleen plaats op onze taxatiedagen. Kosten voor een taxatie zijn vijf euro van een tot ongeveer tien boeken of seriewerken. De taxatiedag op 14 augustus in de Grote Kerk duurt van 13.00 tot 16.00 uur.

Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 24 apr, 17:35
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 24 apr, 16:30