Afbeelding
Eigen foto

Zwolse TrekzakClub geeft gratis proeflessen tijdens Opentrekzakfestival.nl

· leestijd 1 minuut Algemeen

DIEZERPOORT – Wie gratis wil kennismaken met het spelen op de trekharmonica krijgt daarvoor op zaterdag 1 september de gelegenheid tijdens het negende Open Trekzakfestival in Zwolle. Het festival vindt plaats in muziekgebouw Domusica aan de Radewijnsstraat 10.

Op dit evenement komen trekzakspelers uit heel Nederland om in een van de vijf workshops hun kunnen op de trekharmonica te verbeteren of te verdiepen. Zie voor deelname aan een van de workshops de website www.opentrekzakfestival.nl. Sinds vorig jaar is het karakter van het festival wat veranderd, maar nog altijd hebben bezoekers de mogelijkheid om ook zelf eens gratis kennis te maken met dit bijzondere instrument, ook als ze zelf geen trekharmonica hebben.

Iedereen die het zelf eens wil proberen, kan op zaterdag 1 september om 11.30 uur of 13.00 uur deelnemen aan een mini-les op de trekzak door Hannie Koert van der Linden. Aansluitend kan men proeven van de sfeer in de openbare les van Janna Lammers, docente bij de Zwolse Trekzakclub. Zij demonstreert met een aantal leden hoe het er in de club aan toegaat. Smaakt dit naar meer, dan kan men zich direct aanmelden voor een gratis echte proefles bij de Zwolse Trekzakclub op woensdag 5 september. Tussen september en mei heeft men als lid dan om de week les. Er zijn er lessen van beginners tot gevorderden.

De cursisten leren onder leiding van docente Janna Lammers ook als beginner al, op speelse wijze, leuke melodietjes te spelen op de trekharmonica, in een mum van tijd zonder dat ze noten hoeven leren lezen. “We gebruiken muzieknotenschrift, maar voorzien van knopnummer-notatie. Dat is het geheim om al snel een liedje op dit unieke instrument te leren spelen. Ons motto is dan ook ‘Samen muziek maken in een ontspannen sfeer’”, meldt de club.

Belangstellenden wordt geadviseerd op tijd op het Opentrekzakfestival.nl te zijn, want er is een beperkt aantal leen-trekzakken beschikbaar. Wie vooraf meer informatie wenst, kan telefonisch contact opnemen met organisator Jan Kamphuis: 06-123 121 96. Zie voor meer informatie over de Zwolse Trekzakclub www.zwolsetrekzakclub.nl.

Afbeelding
Afscheid voorman Natuur en Milieu Overijssel: “Organisatie heeft positieve klank gekregen" Algemeen 31 mei, 16:43
Afbeelding
Vier dominicaanse broeders verhuizen uit klooster Algemeen 31 mei, 16:41
Afbeelding
Hoe deden de Zwolse amateurvoetbalclubs het dit seizoen? Sport 31 mei, 16:34