Afbeelding

De Zonnebloem viert 40-jarig bestaan

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - De Regio Zwolle van De Zonnebloem bestaat 40 jaar. Dit feit wordt op 15 september gevierd tijdens de traditionele theatermiddag die in de nieuwe Buitensoos, samen met deelnemers/gasten en vrijwilligers van de plaatselijke afdelingen van de Regio Zwolle. Voor de deelnemers is er een traktatie en de vrijwilligers zijn uitgenodigd voor een aangeklede borrel.

Het regiobestuur zal de vrijwilligers na afloop van de theatermiddag van harte bedanken voor de soms jarenlange inspanningen die zij belangeloos verrichten voor de deelnemers van de Zonnebloem. De ontwikkelingen in de samenleving maken het vrijwilligerswerk nog belangrijker. Samenwerken zal volgens De Zonnebloem in de komende jaren een sleutelwoord zijn.

Het welzijn van anderen

De Zonnebloem zet zich in voor mensen die door ziekte of handicap lichamelijke beperkingen hebben. De vrijwilligers van de Regio Zwolle bezoeken hen thuis, in het bijzonder mensen die dreigen te vereenzamen. Gewoon even een praatje maken of ‘even op de koffie’. Gezelschap, contact en een gesprek staan tijdens het Zonnebloem bezoek centraal. Deze huisbezoeken kunnen ook leiden tot andere initiatieven: samen naar de film, een theatervoorstelling, een museum. Of gewoon een eindje wandelen, een middagje winkelen, een potje schaken en nog veel meer. De plaatselijke afdelingen richten zich vooral op het bezoekwerk in de wijken en omliggende dorpen van Zwolle. De Regio Zwolle heeft de regie over de grotere activiteiten, zoals de jaarlijkse vakantieweek, theatertournee en bootdagtocht.

Vrijwilligerswerk

Voor iedereen die wat voor De Zonnebloem wil doen is er wel een vorm van vrijwilligerswerk die bij haar of hem past. De een vindt het leuk om een deelnemer thuis te bezoeken of om activiteiten te organiseren en/of te begeleiden. Een ander doet graag bestuurswerk of gaat mee op vakantie. Op http://zwolle.zonnebloem.nl is te lezen wat De Zonnebloem zoal doen. Wie deze informatie aanspreekt kan contact opnemen met mevrouw mevrouw Naerebout via (038) 453 24 68 of via cnaerebout@ziggo.nl.

Donatie

Wie De Zonnebloem financieel wil steunen kan een bedrag overmaken naar rekeningnummer NL82RABO 03271.20.118 ten name van Nat. Ver. De Zonnebloem, Regio Zwolle.

Afbeelding
Workshop 'Stralend jezelf zijn' op 27 januari in Zwolle Algemeen 16 uur geleden
Afbeelding
Traditionele 'Festivals of Lessons and Carols' in Peperbus Nieuws Ingezonden 1 dec., 22:00
Afbeelding
Koerswijziging Fraterhuis: Gemeente zoekt nieuwe locatie Fraterhuis in Broerenkwartier Algemeen 1 dec., 16:40
Afbeelding
Hogeschool Windesheim viert 1-jarig bestaan ChatGPT met lancering Community of Practice voor generative AI en Windesheim.AI app Algemeen 1 dec., 15:44
Afbeelding
Advents-Kerst concert door CRK Voices Nieuws Ingezonden 1 dec., 13:43
Afbeelding
Nieuwjaarbijeenkomst gemeente Zwolle op dinsdag 2 januari Algemeen 1 dec., 11:35