Afbeelding

Wijkfestival in  Zwolle-Zuid

Algemeen

ZWOLLE-ZUID - Muziek, kinderactiviteiten, sport en spel, workshops over (de toekomst van) Zwolle-Zuid, lezingen, wijkorganisaties, een kleedjesmarkt, een talentenjacht: het Wijkfestival Zwolle-Zuid staat bol van de activiteiten. Het festival wordt zaterdagmiddag 29 september tussen 12.30 en 15.30 uur gehouden in en rond wijkcentrum De Pol en in het winkelcentrum aan de Van der Capellenstraat.

In de winkelstraten laten wijkorganisaties de bezoekers kennismaken met hun aanbod, en treden muzikanten uit Zwolle-Zuid op. Op een podium in het hart van het winkelcentrum begint om 14.30 uur een Talentenjacht onder leiding van ‘stationpianist’ Hans Jansen. In het naastgelegen wijkcentrum De Pol (aan de Gelijkheid) zijn workshops en lezingen, onder meer over een bijzonder foto- en videoproject  waarmee de wijk in beeld is gebracht en bezoekers kunnen meewerken aan een enorm schilderij dat kunstenaar Jeroen van Doornik maakt van de ‘wijk van de toekomst’. Op de kleedjesmarkt naast De Pol kunnen kinderen hun koopwaar aanbieden. Jongerencentrum ReZet richt in het Warepark een jongerenhang-out in, en in het park zijn zitjes waar diverse hapjes en drankjes geserveerd worden. SportService Zwolle tuigt hier een sportarena op. Daniëlle Snijders geeft in de Stadkamer voorleessessies met muziek over het kinderboek ‘Snip’.

Het wijkfestival wordt georganiseerd door Travers, SportService Zwolle, de gemeente, de Wijkenvereniging, WijZ, het Sociaal Wijkteam en de winkeliersvereniging, met medewerking van onder meer Grand Café Zuijdt en Stadkamer. Op de Facebookpagina Het Verhaal van Zwolle-Zuid is actuele informatie over het wijkfestival te vinden.

Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 19 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 19 uur geleden
Afbeelding
GMZ wil elk jaar bevrijdingsconcert brengen op de dag van de Zwolse bevrijding Algemeen 20 uur geleden