Afbeelding
Fred Sollie

Vogeltrek beleven in de Vreugderijkerwaard

Algemeen

ZWOLLE – Natuurmonumenten houdt zondag 14 oktober van 10.00 tot 12.00 uur een excursie in de Vreugderijkerwaard voor volwassenen en kinderen. De boswachter zal vertellen welke vogels hier neerstrijken tijdens de najaarstrek.

Het is momenteel een drukte van jewelste in de Vreugderijkerwaard. Door de mee stromende nevengeul ontstaat er veel afzet van slib waarin veel voedsel te vinden is voor vogels. Een ideale plek voor vogels om even bij te komen tijdens de lange reis naar het Zuiden. De boswachter neemt de deelnemers mee over het unieke rivierduin dat alleen toegankelijk is tijdens excursies. Daar is kans om de lepelaar, kievit, casarca-eend of de goudplevier tegen te komen.

Deelname kost voor volwassenen 5 euro, voor kinderen 4 euro. Niet-leden van Natuurmonumenten betalen 8 respectievelijk 7 euro. Er kan een beperkt aantal deelnemers mee. Aangeraden wordt om daarom tickets van tevoren online te kopen op: www.natuurmonumenten.nl/agenda. De excursie start bij Biologische schapenmelkerij De Vreugdehoeve, Zalkerweg 20, 8042 PL Zwolle.