Afbeelding

Regenboog festival Zwolle

Algemeen

ZWOLLE – De gemeente Zwolle, provincie Overijssel, Deltioncollege, COC Zwolle, Natuurlijk Samen en Artikel 1 Overijssel organiseren voor 18 oktober het Regenboog festival. Dit festival, dat precies één week na Coming-Out Day plaatsvindt, staat geheel in het teken van diversiteit. Bezoekers kunnen tijdens het festival deelnemen aan verschillende workshops over religie & LHBTI, Sport & LHBTI, Roze Ouderen en veiligheid & LHBTI. Politicoloog en jongste opniniemaker van Nederland Mounir Samuel is de dagvoorzitter.

Op het festival wordt de film Anders vertoond. Nadien volgt een gesprek met de regisseur  Reinout Hellenthal. De film gaat over een jongen van het platteland die worstelt met zijn seksuele geaardheid. Anders is inmiddels bekroond met vele internationale prijzen. 

Programma

12.15 uur Inloop met lunch13.00 uur Plenaire opening door Bert Beun (voorzitter College van Bestuur Deltion). Regenboogvisie van Andries Heidema (Commissaris van de Koning) en Klaas Sloots (wethouder gemeente Zwolle).13.45 uur Pauze14.10 uur Eerste ronde workshops15:00 uur Tweede ronde workshops16:00 uur Vertoning van de film “Anders” en gesprek met regisseur Reinout Hellenthal16.45 uur Plenair delen, leren en afsluiten en overhandiging van handreiking Natuurlijk Samen voor Veilige Wijken voor gemeenten en bewoners 17.15 uur borrel

Aanmelden kan tot uiterlijk 12 oktober via www.zwolle.nl/aanmeldingsformulier-regenboogfestival. Op deze pagina staat ook meer informatie over de workshops. Deelnemen is gratis.