Afbeelding

Margriet Brandsma belicht Duitsland in Fraterhuis Academie

Algemeen

BINNENSTAD – De Fraterhuis Academie verwelkomt op zaterdag 20 oktober opnieuw journalist en Windesheimdocent Margriet Brandsma. Geïnspireerd door haar regelmatige verblijf in Duitsland vertelt zij middels beeldfragmenten over het actuele onderwerp Duitsland.

Na eerdere succesvolle colleges in het Fraterhuis, is Margriet Brandsma andermaal te gast om te vertellen over het Duitsland van nu, met speciale aandacht voor de opstand. In deze maand van de geschiedenis met als thema ‘opstand’ staan lessen uit de geschiedenis in haar college centraal. Wat betekent het als een groeiende AfD oproept tot vreedzame revolutie? Hoe moeten we de gebeurtenissen in het oosten van Duitsland uitleggen?

Journalist Margriet Brandsma werkte twintig jaar voor het NOS-journaal en van 2002 tot 2011 was ze correspondent in Duitsland. Vanaf die periode schreef ze ook boeken over Duitsland, zoals Daar is de Muur en Het Mirakel Merkel. Tegenwoordig is ze werkzaam als freelancejournalist en als gastdocent journalistiek aan Hogeschool Windesheim. De Fraterhuis Academie begint op zaterdag 20 oktober begint om 11.00 uur. Kaarten kosten 16 euro en 10 euro voor Vrienden.

Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 24 apr, 17:35
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 24 apr, 16:30