IntermeZZo start met AYA-lounge,

· leestijd 1 minuut Algemeen

IntermeZZo, het Zwolse nazorgcentrum voor mensen met kanker, start met een wekelijkse AYA-lounge. AYA’s zijn jongvolwassenen met de diagnose kanker. Op vrijdag 2 november om 14 uur is de kick-off van de AYA-lounges met een speciaal programma voor jonge mannen en vrouwen (met hun naasten). Het programma van de kick-off is gericht op informatie, ontmoeting en ontspanning. Met een mini-high tea wordt de middag afgesloten.

AYA is de afkorting van: Adolecents and Young Adults. Het is een term die landelijk wordt gebruikt voor mensen in de leeftijd van 18-35 jaar met de diagnose kanker. Als je jong bent en de diagnose kanker krijgt, staat je leven op de kop. Het ziekenhuis biedt alle de medische behandeling en begeleiding. Voor persoonlijke en sociale vraagstukken die spelen op jongere leeftijd, kan speciale ondersteuning helpend zijn. IntermeZZo biedt daarom elke vrijdag vanaf 14 uur een inloopmogelijkheid, zodat AYA’s elkaar ontmoeten tijdens informele loungemiddagen. Herkenning bij elkaar en leren van elkaar in een informele sfeer is de bedoeling. De deelnemers kunnen zelf onderwerpen aandragen waarover ze meer willen weten. IntermeZZo organiseert dan een themabijeenkomst. Een speciale gastvrouw begeleidt de AYA-lounges.

De kick-off

Tijdens de kick-off op 2 november geeft Corine den Holander van IntermeZZo een interactieve presentatie. Daarbij gaat zij in op thema’s die spelen als jonge mensen kanker krijgen. Wat betekent het hebben van de ziekte nu, maar ook wat zijn de gevolgen in de nabije en verre toekomst?

Naasten van de jongvolwassene die kanker heeft, kunnen bij de kick-off ook aanschuiven.

Inloop vanaf 14 uur, presentatie van 14.30-15.00 uur met aansluitend een mini-high tea. De toegang is gratis.

Locatie: Nazorgcentrum IntermeZZo, Dokter van Thienenweg 1A in Zwolle.

Aanmelden is wenselijk via (06) 53 76 71 45.

Afbeelding
Ouderenzorg IJsselheem met aandacht: Roland over zijn keuze voor ouderengeneeskunde Partnerbijdrages 28 mei, 13:36
De rechtbank in Zwolle.
Boete voor verkeersongeval met drie slachtoffers in Kampen Algemeen 28 mei, 10:48
Afbeelding
Lokale initiatieven gezocht voor donaties ter waarde van 50.000 euro Algemeen 28 mei, 08:27