Afbeelding

`Mislukte liquidatie` in Stadshagen was `alleen bangmakerij`

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE (JPZ) – De aanval in Stadshagen op een bewoner in augustus dit jaar was geen liquidatiepoging, heeft een van de twee verdachten verklaard. Het Openbaar Ministerie verdenkt de 21-jarige man toch van een poging de Zwolse oprichter van Marrons United te vermoorden.

In de rechtszaal werden donderdag beelden getoond gefilmd door een camera aan het huis van de aangever. Hij was op 13 augustus bij zijn auto voor zijn huis in Stadshagen bezig als hij eerst door één en snel ook door een tweede gemaskerde man wordt aangevallen. Op de beelden lijkt het alsof een van de mannen met een pistool op de aangever poogt te schieten. Het wapen gaat niet af. “Hij doet het niet!” zou gezegd zijn door degene met het wapen. Er wordt doorgeladen maar wederom weigert het wapen. Het slachtoffer is oprichter van Marron United, een broederschap of 'anti-racismeclub', zoals ze zichzelf noemt. Op het politiebureau hoort de aangever dat Marcus S. is aangehouden. “Jullie hebben een Marron aangehouden. Marcus is een vriend en een broeder”, zou de aangever hierop gezegd hebben. S. is een van de twee mogelijke daders die de Zwollenaar aangehouden hebben. Het Openbaar Ministerie vermoedt wie de tweede verdachte is. Deze is nog altijd niet aangehouden.

“Waarom is de oprichter van deze club aangevallen door mensen van dezelfde club?,” vraagt de officier van justitie hardop tegen de zaal. Een antwoord waarop het OM ook nog geen antwoord heeft. Volgens de officier lijkt dit in alles op een misgelopen liquidatie. De verdachten droegen maskers en pasten geweld toe. Volgens haar wordt een poging gedaan om op korte afstand het slachtoffer neer te schieten. Een oplettende buurtbewoner zag de twee vluchten in een auto en noteerde het nummerbord. In de auto werd later alleen S. aangehouden. In de wagen lagen hesjes van Marron United. De verdachte benadrukte dat Marrons United een broederschap is, geen motorclub. Hij had nooit de intentie om de aangever van het leven te beroven. Advocaat Kees Kok deed een verzoek zijn cliënt op vrije voeten te laten, de rechtbank ging daarin niet mee. Op 15 januari wordt de zaak vervolgd.

Afbeelding
Lipton Ice Tea organiseert derde editie van verkiezing voor het favoriete terras van 2024Horeca-eigenaren maken dit jaar kans op een.. Nieuws Ingezonden gisteren
Het echtpaar van der Laan – Coenrades
Echtpaar van der Laan-Coenrades maar liefst 70 jaar getrouwd Algemeen gisteren
Afbeelding
Meander Bigband maakt indruk in Amerika: Schoolband favoriet op jazzfestival in Philadelphia Algemeen 6 mei, 13:37
Afbeelding
Vrouwenmiddag 'Wat straal je?!' op 1 juni in Zwolle: Opbrengst voor slachtoffers seksueel misbruik in Mali Algemeen 5 mei, 10:25
Afbeelding
Respectvolle Dodenherdenking in Ter Pelkwijkpark (20 foto's) Algemeen 4 mei, 22:47
Afbeelding
Brand bij kledingzaak TrendZ snel onder controle Algemeen 4 mei, 19:31