Afbeelding

Open Huis Kindcentrum De Marshof

· leestijd 1 minuut Algemeen

Donderdag 15 november houdt Kindcentrum De Marshof een Open Dag. Tussen 9.00 en 11.00 uur kunnen ouders/verzorgers de sfeer komen proeven, deelnemen aan activiteiten en een rondleiding krijgen op basisschool De Marshof en de kinderopvang en peuterspeelzaal van Doomijn.

De Marshof en Doomijn werken nauw samen zodat de overstap naar de basisschool soepel verloopt. Zo is er een kinderdagverblijf, peuterspeelzaal en een buitenschoolse opvang.

De Marshof
De Marshof is een openbare school. Dit betekent dat de school open staat voor iedere leerling, ongeacht achtergrond of afkomst. Openstaan voor iedere leerling, betekent voor De Marshof ook dat de school werkt vanuit oprechte aandacht en liefde voor iedere leerling. Het is niet alleen letterlijk, maar ook figuurlijk welkom heten. De Marshof is een school waar iedere leerling mag zijn wie hij/zij is en wordt aangemoedigd om zichzelf te laten zien. Iedere leerling krijgt de kans om zijn/haar talenten te ontwikkelen, te ontdekken waar hij/zij goed in is en zelfvertrouwen te ontwikkelen.
De Marshof biedt traditioneel onderwijs op een toekomstgerichte manier in een open sfeer met rust, structuur en regelmaat. Aandacht voor elkaar, respect, betrokkenheid, waardering, een eigen mening, creativiteit en humor zijn op De Marshof heel belangrijk.

Kinderopvang
Gezelligheid, vastigheid en soms ook gekkigheid. De kleine, huiselijke opvang van Doomijn heeft het allemaal. De leidsters maken er elke dag iets bijzonders van. Ontdekken staat voorop. Daarbij wordt vooral gekeken naar de wensen van de kinderen. Zij weten immers wat ze willen, kunnen en leuk vinden. De kinderen worden geholpen met kiezen en er wordt gezorgd dat ze zich ontwikkelen, met leerzame spelletjes en creatieve thema’s.

Peuterspeelzaal
Het grote, lichte lokaal van de peuterspeelzaal zit vol avontuur. In elke hoek is er wat anders en nieuws te beleven, met voor elk kind iets wat hij plezierig vindt om te doen: een poppenhoek voor kleine verzorgers en prinsessen, een autohoek voor stoere coureurs en een rusthoek voor stille genieters. Er wordt veel samengespeeld: dansen op muziek of tikkertje of in de gymzaal, klimmen in het klimhuis of creatief aan de slag met leuke thema’s. Bij Verkeer, Natuur en Jaargetijden gaan de kinderen naar buiten: op het eigen groene speelplein, in de zandbak, op het klimrek of tussen de struiken. Verder weg lokt het avontuur ook, want het Zandhovebos en de kinderboerderij zijn ook heel fijn om met de kinderen te verkennen.

Buitenschoolse opvang
Binnen de ruime bso staan de deuren altijd open. Samen spelen en ontdekken is het motto. Kinderen van alle leeftijden kunnen het goed met elkaar vinden en spelen samen en leren van elkaar. Er worden veel activiteiten georganiseerd, zoals koken, sporten, kunst maken en toneelspelen. Er worden regelmatig feest gevierd. Natuurlijk met Sinterklaas en elk jaar een eigen onder- en bovenbouwfeest!

Meer informatie:
Yvette van Haastrecht
Directeur OBS De Marshof
e-mail: y.vanhaastrecht@ooz.nl
tel: 038 4601 471
Tichelmeesterlaan 45 8014 LA Zwolle

Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 9 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 9 uur geleden
Afbeelding
GMZ wil elk jaar bevrijdingsconcert brengen op de dag van de Zwolse bevrijding Algemeen 9 uur geleden