Afbeelding
Erik-Jan Berends

Het Lübeckplein vormt het hoofdonderwerp in het Spoorcafé

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE – De gemeente Zwolle werkt samen met bewoners, bedrijven, scholen en eigenaren aan een aantrekkelijk, levendig en klimaatbestendig Lübeckplein. Door het plein te vergroenen, verbinden, verzachten en ‘vervetten’ moet het plein bijdragen aan de gebiedsontwikkeling van Spoorzone/Hanzeland.

Wat is de visie op dit plein? Wat betekent deze visie voor u en vooral: hoe kunt u helpen? En hoe gaat het nu verder? Daarover gaat het aanstaande Spoorcafé. Daarnaast vertelt NS over de verbouwing van het stationsgebouw en licht Loco Motief haar plannen toe om het wachten te verzachten. Dit Spoorcafé wordt op woensdagavond 21 november gehouden in het stationsgebouw, in de ruimte tegenover de OV Service & Ticket winkel. Het programma begint om 19.30 uur.

Voor de ontwikkeling van het Lübeckplein is een visie opgesteld: waar willen we heen, wat willen we bereiken, wat helpt daarbij en wie neemt daarbij welke rol? Deze visie is opgesteld op basis van eerdere inbreng van bezoekers van het Spoorcafé. Deze visie dient ter inspiratie voor ideeën en helpt bij het afwegen van prioriteiten en het maken van keuzes. Tijdens het Spoorcafé bespreekt de gemeente de visie op het Lübeckplein en doet ze een voorstel voor het vervolg.

Voor het Lübeckplein aan bod komt, staan de bezoekers eerst stil bij de geplande verbouwing van het stationsgebouw. De Hema in het stationsgebouw sloot een aantal weken geleden haar deuren. Wat gaat er met deze ruimte en de rest van het gebouw gebeuren? NS praat de bezoekers hierover bij. De ruimte waarin voorheen de Bruna zat (waar het Spoorcafé deze avond plaatsvindt) staat al geruime tijd leeg. Maar daar gaat op korte termijn verandering in komen. De initiatiefnemers van Loco Motief lichten tijdens het Spoorcafé toe hoe zij op deze plek het wachten gaan verzachten.

Het Spoorcafé vindt elke derde woensdagavond van de maand plaats op wisselende locaties. Het is een plek om op een laagdrempelige wijze over ontwikkelingen in de Spoorzone met elkaar in gesprek te gaan, ideeën uit te wisselen en om initiatieven te starten. Iedereen is welkom om mee te denken en mee te doen. Het Spoorcafé is een initiatief van gemeente Zwolle, provincie Overijssel, NS en ProRail.