Afbeelding

GGD IJsselland start mannenspreekuur

Algemeen

ZWOLLE – Het team seksuele gezondheid van GGS IJsselland krijgt tijdens de soa-spreekuren veel vragen over PrEP van mannen die seks hebben met mannen. Daarom start het team met een speciaal inloopspreekuur.

Begonnen wordt met een pilot van 3 spreekuren: elke 2e woensdagmiddag van de maand, van 14.00 tot 16.00 uur in Zwolle op 12 december, 9 januari en 13 februari.

Mannen die seks hebben met mannen kunnen zonder afspraak terecht bij de hoofdlocatie van GGD IJsselland aan de Zeven Alleetjes 1. Tijdens het spreekuur is er tijd voor vragen over PrEP, maar ook voor een soa- of hiv-test en hepatitis B vaccinatie.

PrEP

Sinds enige tijd is er PrEP beschikbaar: een virusremmer die een hiv-infectie kan voorkomen. Een goede ontwikkeling, maar het gebruik is niet helemaal zonder risico’s. Medische begeleiding van de huisarts is noodzakelijk bij het gebruik van PrEP. Maar huisartsen kunnen of willen deze begeleiding niet altijd geven. Als de huisarts meer informatie wil over PrEP alvorens het middel voor te schrijven, kan de huisarts te allen tijde contact opnemen met de verpleegkundige van de SOApoli van GGD IJsselland.

Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 24 apr, 17:35
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 24 apr, 16:30