Afbeelding

Fraterhuis Academie behandelt Centraal Europa

Algemeen

BINNENSTAD - De Fraterhuis Academie staat op zaterdag 26 januari vanaf 11.00 uur in het teken van Centraal Europa. Historicus Hans Luiten besteedt aandacht aan de veelzijdigheid van deze regio.

Centraal-Europa is een gebied dat sinds de val van de muur weer als begrip op de kaart staat. Luiten vertelt over schrijvers Joseph Roth en Franz Kafka, filosoof Martin Buber, kunstenaar Marc Chagall en ‘het Jeruzalem van het Noorden’ (Amsterdam). Ook bewandelt hij cultuurhistorische zijsporen waarin onder andere de iconische Minox-camera en Bata-schoenen aan bod komen. Uiteraard wordt zijn verhaal gelardeerd met historische filmfragmenten. De entreeprijs is 16 euro regulier en 10 euro voor Vrienden, inclusief korte pauze met koffie/thee en extra’s als een hand-out en een programmaboekje.

De Fraterhuis Academie is een plek waar filmliefhebbers wat kunnen opsteken over binnen- en buitenlandse filmcultuur. Het Fraterhuis nodigt filmkenners uit om in één van onze filmzalen college te komen geven over aspecten uit de rijke filmgeschiedenis en cinematografische actualiteit. Er is voldoende ruimte voor vragen en discussie. De Fraterhuis Academie is het onderwijsinstituut van het Fraterhuis. De colleges worden doorgaans gegeven in het Celekwartier, in het hart van de historische binnenstad van Zwolle. Colleges vinden in de regel plaats op de vroege zaterdagmiddag, inclusief pauze met aangeklede koffie/thee en extra’s zoals hand-out en programmaboekje.

Afbeelding
Protest voor loonsverhoging in primair- en voorgezet onderwijs bij Gymnasium Celeanum Algemeen 26 mei, 17:49
Afbeelding
BOEi neemt drie gebouwen van voormalige IJsselcentrale Harculo over van ENGIE Algemeen 26 mei, 15:32
Afbeelding
Zonneplan Stagebedrijf van het jaar 2023 Algemeen 26 mei, 13:45