Afbeelding
Mirjam voor de Poorte

Zwolle krijgt nieuwe stadsdichter op de Nacht van de Poƫzie

Algemeen

ASSENDORP - Huidig stadsdichter Kees Smits treedt na de gebruikelijke periode van twee jaar af. Zijn opvolger wordt bekendgemaakt tijdens de Nacht van de Poƫzie op 31 januari aanstaande.

De ā€˜Nachtā€™ begint om 21.30 uur in Stadkamer Centrum aan de Zeven Alleetjes, staat bol van poĆ«zie, muziek en dans en is voor iedereen toegankelijk. Bezoekers kunnen er hun oor te luisteren leggen, de dichters laten fluisteren, en er zijn dansers, zangers, muzikanten en een open podium. Het programma loopt door tot na middernacht. De nieuwe stadsdichter wordt rond middernacht bekendgemaakt. Het laatste half uur, van 00.30 tot 01.00 uur, is er een open podium voor dichterstalent en gedichten begeleid door muziek. Belangstellenden kunnen zich hiervoor aanmelden via www.zwollezien.nl. De Nacht van de PoĆ«zie is een initiatief van het Zwols Dichterscollectief in samenwerking met Zwolle Zien en Stadkamer. De entree bedraagt 6 euro. Jongeren en studenten betalen 3 euro. De voorverkoop gaat via www.stadkamer.nl/activiteiten.

De Zwolse stadsdichter geeft via poƫzie kleur aan ontwikkelingen of gebeurtenissen in de stad. Zo draagt de stadsdichter bij aan de beleving, verdieping, verwondering, verrassing van het alledaagse leven in de stad Zwolle. Iedereen die een evenement organiseert in de stad kan de stadsdichter uitnodigen om een passend gedicht voor te dragen.

Afbeelding
Beleef het ware verhaal van Anne Frank op 20 mei in Schouwburg Odeon Algemeen 4 uur geleden
Visualisatie van Solar Transferium Assendorp.
Prowind en Envitron werken samen aan lokale opwek, opslag en verbruik van zonne-energie Algemeen 6 uur geleden
Afbeelding
Industrielicht wint aanbesteding voor verlichting van iconische gebouwen in Zwolle Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
Horeca in binnenstad viert Bevrijdingsdag met groots muzikaal festijn Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
Brandweer doneert duikapparatuur aan Stichting Waterlicht Algemeen gisteren
Afbeelding
Makershuis VAKTOR biedt Mastertraject aan voor creatieve makers in de regio Zwolle Algemeen 2 mei, 12:52