Afbeelding
Martin Hogeboom

Tiende editie Britten Concours telt record aantal jonge strijkers

Algemeen

ZWOLLE – Een recordaantal jonge altviolisten en cellisten hebben zich aangemeld voor de tiende editie van het Britten Concours op 16 en 17 maart in het ArtEZ Conservatorium.

Dit concours voor jonge strijkers wordt ieder jaar georganiseerd door de Britten Orkesten in samenwerking met ArtEZ Conservatorium in Zwolle. Er doen in totaal achttien altviolisten en 41 cellisten mee, afkomstig uit het hele land en allen tussen de tien en achttien jaar oud. Publiek is welkom om te komen luisteren, de toegang is gratis.

Deelnemers aan het Britten Concours spelen een verplicht werk en een stuk naar eigen keuze. Ze treden op voor een deskundige jury en voor publiek. Aan het einde van iedere concoursdag worden de winnaars bekendgemaakt. De eerste prijs in alle leeftijdscategorieën van zowel het cello- als het altvioolconcours is een optreden als solist met het Britten Jeugd Strijkorkest. De prijswinnaars spelen dan het verplichte werk uit hun categorie, begeleid door het orkest onder leiding van dirigent Loes Visser. Tijdens dit concert vindt ook de officiële prijsuitreiking plaats. Het slotconcert wordt gehouden op zondag 7 april in Theater de Spiegel. Kaarten zijn verkrijgbaar via de website van het theater: www.zwolsetheaters.nl.

.

Afbeelding
Tafeltennis Zwolle organiseert dertiende Diederik Steunenberg Toernooi Sport Ingezonden 17 uur geleden
Jan Besselink en Wiepke van Erp Taalman Kip tijdens de Huurdersdag van SWZ en De Woonkoepel.
SWZ: 'Huurverhoging van 5,3 procent is niet te voorkomen' Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
Slachtoffer schietpartij Sky High zou op dodenlijst staan Algemeen 23 uur geleden