Afbeelding
Eigen foto

OZB reikt Blauwe Bal uit aan burgemeester Henk Jan Meijer

· leestijd 1 minuut Algemeen

BINNENSTAD – Tijdens het jaarlijkse OZB-Concilie hebben de leden van de Orde van de Zwolse Ballen bepaald dat de Blauwe Bal dit jaar gaat naar burgemeester Henk Jan Meijer.

De Zwolse Blauwe Bal werd maandag na het carnavalsconcert in Theater De Spiegel voor de achtste keer uitgereikt. De Zwolse Geestelijke Orde bestaat uit oud-wethouders van de gemeente Zwolle. Paus Jacobus Verum I overhandigde de bokaal namens de Orde van de Zwolse Blauwe Ballen aan de burgemeester onder dankzegging voor zijn jarenlange bijdrage een het Sassendonkse carnaval. “Gekomen vanuit Den Haag en gespeend van elke genetische geneigdheid tot het vieren van carnaval heeft Henk Jan Meijer zich in de negentien jaar van zijn burgemeesterschap in Zwolle op zijn eigen wijze ontwikkeld tot een carnavalsvierder op de daartoe door hem gekozen momenten. Hij is het levende bewijs van de bewering dat het carnavalsvirus overdraagbaar is en dat de besmetting daarmee zijn prettige kanten heeft. Daarmee en met zijn inzet om het Sassendonkse carnaval op een prettige manier te laten verlopen, heeft hij een buitengewone bijdrage geleverd aan de sfeer van geestelijke ontspanning, gemoedelijkheid en humor”, motiveert de orde de toekenning. Reden voor de OZB om hem de speciaal voor de OZB handgemaakte unieke Blauwe Bal op voetstuk, vergezeld van een officiële oorkonde, uit te reiken.

Eerdere prijswinnaars zijn: Wim van ’t Slot (2011), 2012 (niet uitgereikt), Flip Trooster (2013), John van Dinther (2014), Margriet Velthuis (2015), Edwin Vennik (2016), Sander Dol (2017) en Wijnand Akkerman (2018).

Afbeelding
Afscheid met een 'gouden randje' van een trouwe klant Partnerbijdrages 4 uur geleden
Afbeelding
Waterleiding springt in Celestraat; wateroverlast in verschillende straten in Assendorp 112 14 uur geleden
De beide clubmannen Fred van Dam (links) en Hans de Groot (beiden staand) hopen op veel nieuwe aanmeldingen.
Veelzijdige Toerclub Swolland is hard toe aan nieuw fietsbloed Sport 16 uur geleden