Afbeelding

Fraterhuis Academie behandelt Film & Eten

Algemeen

BINNENSTAD – De Fraterhuis Academie staat op zaterdag 30 maart in het teken van Film & Eten. Vanaf 11.00 uur besteedt filmdocent Constant Hoogenbosch aandacht aan de betekenisvolle rol van eten en drinken in film.

We doen het iedere dag: eten en drinken. Ook in de wereld van film spelen eten en drinken een rol van betekenis. Eten en drinken kunnen de inzet zijn van een verhaal, maar een filmmaker kan met eten en drinken ook iets communiceren of duidelijk maken. Zo is het eten van een schoen in ‘The Kid’ van Chaplin een teken van armoede, is de overvloedig aanwezige chocolade in ‘Willy Wonka and the Chocolate Factory’ een sneer naar overmatige consumptie, is iedere maaltijd voor Bud Spencer en Terence Hill zowel een onvergetelijke ritueel als een strijd om te overleven en heeft David Lynch wel heel veel aandacht voor koffie en kersentaart in ‘Twin Peaks’ en ‘Blue Velvet’.

De Fraterhuis Academie begint om 11.00 uur. De entreeprijs is 16 euro regulier en 10 euro voor Vrienden. De toegangsprijs is inclusief korte pauze met koffie / thee en extra’s zoals een hand-out en een programmaboekje.