Afbeelding
Eigen foto

Succes PubKoor Zwolle noopt tot nieuwe locatie

· leestijd 1 minuut Algemeen

BINNENSTAD – De derde editie van Pubkoor Zwolle wordt gehouden in Grandcafé Public. Het grote succes van de twee voorgaande edities noopte de organisatoren uit te kijken naar een nieuwe locatie.

“De opkomst in café Zuijdt was zo groot dat er nauwelijks meer mensen bij konden. Een logische vervolgstap was dus om rond te kijken naar een locatie die iets meer ruimte kon bieden maar wel dezelfde gezellige sfeer en Pub-uitstraling heeft”, vertelt Marinka van Zwieten, initiatiefneemster van het Zwolse PubKoor. Die geschikte locatie had ze snel gevonden. “Ik vertelde over het PubKoor aan Eduard Veldman van Grandcafé Public en liet de youtube-filmpjes zien van de vorige keren. Hij was direct enthousiast.” Public aan de Blijmarkt, naast schouwburg Odeon, is normaliter alleen overdag geopend maar af en toe hebben ze speciale evenementen op de avonden. “Voor het PubKoor is het een ideale ruimte. Er kunnen nu meer mensen in en de bezoekers hebben goed zicht op de zangeressen Marinka, Heleen en Sonja, die hun de liedjes gaan aanleren.”

Want dat is het simpele idee achter het PubKoor: met een biertje, wijntje of kopje thee in de hand onder leiding, twee bekende popliedjes driestemmig aanleren. In een half uur de stemmen instuderen en dan samen voor het eggie voor een youtube-filmpje. En dat het aanslaat blijkt wel uit de vele enthousiaste reacties die bezoekers op eerdere edities gaven. Van Zwieten: “Mensen die vorige keer zijn geweest vroegen al wanneer het volgende PubKoor zou zijn, zodat ze ook hun vrienden konden meevragen.”

Samen zingen vinden veel mensen leuk, maar niet iedereen wil wekelijks naar een vaste koorrepetitie-avond. Het PubKoor Zwolle biedt op donderdag 28 maart de mogelijkheid om lekker vrijblijvend, met vrienden in de kroeg, samen liedjes in te studeren. Iedereen die van gezelligheid én lekker zingen houdt, kan meedoen. Men hoeft geen koorervaring te hebben en het is voor jong en oud. De toegang is gratis, maar kom op tijd, want vol is vol. De aanvang is 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur bij Grandcafé Public aan de Blijmarkt.

Huib Veurink
Berkum treft Scherpenzeel Sport 10 uur geleden
Afbeelding
Zwollenaar Lieuwe Siebe de Jong exposeert in Stadkamer met foto's uit vergeten oorlogen Algemeen 11 uur geleden
VVN Opfriscursus Fiets
Veilig Verkeer Nederland organiseert gratis Opfriscursus Fiets met valpreventie + lunch Nieuws Ingezonden 12 uur geleden
Afbeelding
Cinekid presenteert in Filmtheater Fraterhuis: Vos en Haas redden het bos Algemeen 14 uur geleden
Afbeelding
Graasseizoen weer van start voor Zwolse schaapskudde Algemeen 17 apr, 18:14
Afbeelding
Feestelijke opening kleinschalige kledingwinkel als onderdeel van re-integratieproces Algemeen 17 apr, 17:50