Afbeelding
Gerard Derkman

IVN fietst langs de IJssel en Sallandse Weteringen

Algemeen

ZWOLLE-ZUID – IVN verzorgt op zondag 7 april een fietsexcursie door het weteringenlandschap en langs de IJssel ten zuiden van Zwolle.

Tijdens de fietstocht van circa 15 kilometer kijken de deelnemers naar het polderlandschap en de bijbehorende natuurwaarden. In de omgeving van de Soestwetering gaan ze kijken of het weidevogelbeheer succesvol is en of ze nog weidevogels zoals kieviten of grutto’s kunnen zien. In het gebied zijn in de periode 1990-2010 veel werkzaamheden uitgevoerd voor de landbouw, waterberging, recreatie en natuur, waarbij beide gidsen direct betrokken waren. De groep kijkt speciaal naar het belang van het water voor de natuur en naar de geschiedenis van het landschap dat gevormd is door de weteringen en de IJssel.

De fietstocht vertrekt om 14.00 uur vanaf de parkeerplaats van landgoed Zandhove aan de Hollewandsweg 17 in Zwolle-Zuid. De excursie staat onder leiding van IVN-gidsen Gerard Derkman en Hans de Jong.

Trots tonen de kinderen met initiatiefnemer Jolan Van de Waeter (derde van rechts) hun zelfgemaakte huis.
Eindpresentatie Cultuur in de Wijk in Holtenbroek; kinderen bouwen met Abby D. aan een kleurrijk huis Algemeen 3 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe Fraterhuis Talks over het ambacht achter de film door Jasper Rietman Algemeen 6 uur geleden
Bram van Polen en Ron Jans halen herinneringen op aan de bekerfinale tegen Ajax.
PEC Zwolle in Historisch PersPECtief: 10 jaar na de bekerfinale Sport 10 uur geleden
Afbeelding
Isala doet onderzoek naar Porfyrie: 'Soms lopen mensen jarenlang rond met ernstige klachten' Partnerbijdrages 19 uur geleden
Afbeelding
Zeeuwse rockband Racoon geeft extra optreden in Hedon Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 23 uur geleden