Afbeelding
Pedro Sluiter

Chinese begraafplaats op Kranenburg wordt uitgebreid

Algemeen

ZWOLLE - Er is volgens de gemeente veel belangstelling voor graven in de Chinese gemeenschap. Daarom stellen burgemeester en wethouders nu aan de gemeenteraad voor de tweede fase van de begraafplaats mogelijk te maken.

Sinds de ingebruikname van de Chinese begraafplaats op Kranenburg in 2014 zijn al 195 van de 230 beschikbare graven uitgegeven. De begraafplaats is zo ontworpen dat er volgens Chinese tradities begraven kan worden. De begraafplaats ligt op een zonnig en licht deel van het terrein en alle graven hebben uitzicht over het water. Ook is er een pagode, urnenmuur en een eigen toegang gemaakt. Met de aanleg van de tweede fase krijgt de begraafplaats een groene wal, zodat het terrein vanaf de Kranenburgweg niet zichtbaar is. Dit is in lijn met het Masterplan Kranenburg.

Bij de aanleg in 2014 is met de Chinese gemeenschap afgesproken de begraafplaats in twee fasen aan te leggen en met de tweede fase te beginnen zodra tweederde van de graven is uitgegeven. Van de 230 beschikbare graven is inmiddels 85 procent uitgegeven. Deze graven zijn nog niet allemaal in gebruik. In de Chinese gemeenschap is het namelijk de gewoonte om al bij leven een graf te kopen.