Afbeelding
Jens Oolthuis

Het WijBedrijf Dieze legt weer zonnepanelen

· leestijd 2 minuten Algemeen

Dieze – Het Coöperatief WijBedrijf Dieze U.A. geeft deze week een vervolg op haar zonnepanelenproject in Dieze – Oost. Nadat de bewoners van twee Verenigingen van Eigenaren (VvE) in 2016 van zonnepanelen zijn voorzien, volgt er nu een nieuwe ronde waar niet alleen een VvE, maar ditmaal ook een zestal laagbouwwoningen van zonnepanelen worden voorzien.

Het WijBedrijf legde in het najaar van 2016 bij de eerste bewoners zonnepanelen op de daken. Het begin van het zonnestroom project, waar alle bewoners uit Dieze aan mee kunnen doen. Voor de eerste 165 woningen heeft de gemeente Zwolle in 2015 een subsidie opgesteld, waardoor de financiering van de zonnepanelen mogelijk wordt gemaakt. De bewoners hoeven hierdoor niet zelf te investeren, maar kunnen de panelen huren van het WijBedrijf. En die huur ligt altijd lager dan de kosten die een bewoner kwijt is aan het inkopen van de stroom die de gehuurde zonnepanelen opwekken bij een energieleverancier. Daardoor is er voor de bewoner altijd direct voordeel!

In de komende 2 weken worden er dus weer een 12-tal bewoners van zonnepanelen voorzien. In totaal zullen er daardoor een 70-tal panelen bij komen in Dieze, bovenop de bestaande 90. Bijna een verdubbeling dus! Nooter Technische installaties B.V. is het Zwolse installatiebedrijf dat de zonnepanelen daadwerkelijk, in opdracht van het WijBedrijf, gaat leggen. Aan de andere kant is het WijBedrijf al een tijdje druk in de weer met de bewoners, om hen in vrijwel alles te ontzorgen. Van de introductie van het project, tot het regelen van de subsidie aanvraag, en het daadwerkelijk laten installeren van de panelen. Bij iedere stap ondersteunt het WijBedrijf de bewoner. Volledige ontzorging is ons motto, de juiste communicatie noodzakelijk. Het WijBedrijf heeft daar de afgelopen periode grote stappen in de juiste richting gezet.

Omdat de zonnepanelen dit keer ook op de laagbouwwoningen in particulier bezit worden geplaatst zullen de panelen ook nog meer zichtbaar zijn voor de wijk. Voor wie een impressie wil hoe de zonnepanelen op zijn of haar dak eruit kan komen te zien, kom deze of volgende week een kijkje nemen in de straten met de particuliere laagbouwwoningen.

Het WijBedrijf hoopt dat met de zichtbaarheid, er nog veel meer belangstelling komt voor het zonnepanelenproject. En ondertussen zitten zij niet stil! Voor diegene die namelijk twijfelen over zonnepanelen op het eigen dak, zouden bij het WijBedrijf navraag kunnen doen over het postcoderoosproject. Op het dak van Domusica komt namelijk een installatie met 172 zonnepanelen, waar bewoners uit Dieze ook aan mee kunnen doen. Dan komen de panelen niet op je eigen dak, maar op het dak van Domusica. En ook daar heb je als bewoner direct voordeel bij! Of vraag met het mooie warme weer voor de deur naar het afkoppelproject, waarmee het WijBedrijf u helpt het regenwater van het dak in uw eigen tuin vast te houden! Met deze, of andere vragen kunt u ook gerust op woensdag- of vrijdagmiddag binnenlopen bij Siem, de wijkkantine die door het WijBedrijf is geïnitieerd. Of bel of mail met ons!

Afbeelding
Verschillende verkeersmaatregelen op zaterdag 2 maart vanwege Ster van Zwolle en betoging Algemeen 11 uur geleden
Floris Meijers
Minioren SWOL 1894 excelleren op NK Sport Ingezonden 12 uur geleden
Afbeelding
Gewaagd project in voormalig provinciehuis verdient de Pluim Algemeen 12 uur geleden