Afbeelding
anja Pierik

"Berkum, zet de bloemetjes buiten",Goede doelen/perk plantjesmarkt

· leestijd 1 minuut Algemeen

“ zet de bloemetjes maar buiten”

Bij de hoofdingang van Zorgcentrum de Berkumstede, aan de Erasmuslaan 50 Berkum, zullen op zaterdag 11 mei, van 09.30-12.30 uur marktkraampjes staan met oa. perkplantjes, geraniums en diverse hanging baskets. Ter plekke kan ook de meegebrachte bloembakken gevuld worden naar keuze. Ook een goede reden om te komen omdat het de volgende dag Moederdag is. Verras haar omdat het Moe d’r dag is!. Er is een bushalte in de directe omgeving en voldoende parkeer gelegenheid.

Zomervakantie 2019 gaat er een groep jongeren naar Roemenië om daar ondersteunend kinderwerk te verrichten in Medgidia, vlak bij Constanca, oost Roemenië. Om deze reis en activiteiten te bekostigen is oa. een Goede Doelen Perkplantjes-markt georganiseerd.

De Romagezinnen zijn straatarm en worden als minderheids-groep achtergesteld. Zij zijn meestal werkloos en hebben gebrek aan de meest basale levensbehoeften. Gedwongen door armoede en als gevolg van hun eigen analfabetisme sturen maar weinig ouders hun kinderen naar school. Daardoor heeft men het plan gevat om een opvangcentrum te bouwen. Dit gebouw is nu gebruiksklaar. Elk seizoen gaan er klussers uit oa. Zwolle, Dalfsen en Nieuwleusen naar Medgidia om daar te klussen. Er is nu gelegenheid om dagelijks, naast scholing ook een maaltijd aan te bieden en 1 x per week een douchebeurt en schone kleren te geven. In de zomervakantie gaat er een jeugdgroep heen om het pastorteam te ondersteunen....vandaar deze Plantjesmarkt! De opbrengst van deze markt gaat naar dit zomerproject, zie ook http://www.medgidia.nl. Bestelling tot 6 mei doorgeven via 06 3914 6627-Anja Pierik

Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 20 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 20 uur geleden
Afbeelding
GMZ wil elk jaar bevrijdingsconcert brengen op de dag van de Zwolse bevrijding Algemeen 21 uur geleden