Afbeelding
Ben Vulkers

OV-inloopspreekuur voor senioren

Algemeen

ZWOLLE-ZUID - OV-ambassadeurs, hebben speciaal voor senioren, voor vrijdag 7 juni een inloopspreekuur georganiseerd. De bijeenkomst is van 10.30 tot 12.00 uur in wijkcentrum De Pol aan de Gelijkheid 1.

De OV-ambassadeurs beantwoorden tijdens het maandelijkse inloopspreekuur veel gestelde vragen over reizen met bus en trein. Het zijn ervaren OV-reizigers die vrijwillig leeftijdsgenoten op weg helpen. Met duidelijk informatiemateriaal krijgen senioren uitleg over de OV-chipkaart, tarieven en abonnementen, het plannen van een reis en in- en uitchecken bij diverse vervoerders. Ook geven zij informatie over het deelnemen aan een proefreis. Belangstellenden mogen kosteloos en vrijblijvend binnenlopen.

De Provincies Overijssel, Flevoland en Gelderland vinden het belangrijk dat senioren zo lang mogelijk zelfstandig kunnen reizen. Daarom maken zij het mogelijk dat OV-ambassadeurs gedurende het gehele jaar activiteiten houden in diverse gemeenten. Naast inloopspreekuren organiseren zij ook informatiebijeenkomsten en proefreizen.

Kijk op www.ervaarhetov.nl voor meer informatie en een overzicht van alle activiteiten.

Voor vragen kan men bellen: (038) 454 01 30 of een e-mail sturen naar: ov-ambassadeur@ervaarhetov.nl.