65-Jarig huwelijk Hollander
65-Jarig huwelijk Hollander Pedro Sluiter

Echtpaar Hollander viert briljanten huwelijksfeest

Algemeen

AA-LANDEN – Het echtpaar Hollander vierde op dinsdag 18 juni zijn 65-jarig huwelijksfeest. Wethouder Klaas Sloots bezocht het paar woensdag om het persoonlijk te feliciteren.

De heer Hollander is geboren op 27 september 1931 in IJsselmuiden, mevrouw Hollander– Van der Haar op 25 augustus 1931 in Kampen. De echtelieden hebben elkaar ontmoet tijdens de H20 feesten in Kampen. Ze zijn getrouwd op 18 juni 1954 voor de wet in Kampen en op 16 februari 1955 voor de kerk in de Buitenkerk. Ze gingen wonen op een woonboot die in de Burgel (gracht, red.) in Kampen lag. Na een paar maanden zijn ze verhuisd naar de Kerkstraat. In 1960 is het echtpaar verhuisd naar Lochem waar ze tot 1966 hebben gewoond. Vervolgens zijn ze in december 1966 verhuist naar de Larixstraat in Zwolle en in 2007 naar een appartement aan de Geleen. Sinds 1 april woont het echtpaar in de Rivierenhof omdat zelfstandig wonen niet meer mogelijk was.

De heer Hollander is na de LTS gaan werken bij de PTT waar hij veertig jaar is gebleven. Zijn echtgenote heeft gewerkt als administratief medewerkster bij firma Prins IJzerhandel in Kampen. Daarnaast is ze huisvrouw geweest en zorgde ze voor de kinderen. De heer Hollander heeft getennist en hield van skiën. Met de caravan ging het paar kamperen bij de boer van 1 april tot eind augustus. Dit hebben ze gedaan totdat het niet meer mogelijk was vanwege de gezondheid.

Afbeelding
Kwazt! Samen werken aan bestaanszekerheid Algemeen 20 apr, 15:34
Trots tonen de kinderen met initiatiefnemer Jolan Van de Waeter (derde van rechts) hun zelfgemaakte huis.
Eindpresentatie Cultuur in de Wijk in Holtenbroek; kinderen bouwen met Abby D. aan een kleurrijk huis Algemeen 20 apr, 12:56
Afbeelding
Nieuwe Fraterhuis Talks over het ambacht achter de film door Jasper Rietman Algemeen 20 apr, 09:55
Afbeelding
Isala doet onderzoek naar Porfyrie: 'Soms lopen mensen jarenlang rond met ernstige klachten' Partnerbijdrages 19 apr, 20:44
Afbeelding
Zeeuwse rockband Racoon geeft extra optreden in Hedon Algemeen 19 apr, 17:33
Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 19 apr, 17:14