Zwolse start-up ontwikkelt uniek biologisch concept

Algemeen

Producten van Zwolse bodem en uit de eigen streek, biologisch geteeld en met oog voor duurzaamheid. Dat is het geheime recept van smaakmaker KOOK-OOK. Deze Zwolse start-up bezorgt maaltijdtassen boordevol eerlijke streekproducten bij jou thuis of op het werk. Dit concept van KOOK-OOK is uniek in Zwolle en omgeving.

Het is dé droom die uitkomt voor Simone Hoorn, eigenaar van KOOK-OOK. Biologische streekproducten bij consumenten thuisbezorgen. “Want,” zo zegt ze, “wat dichter van huis komt, smaakt gewoon lekkerder!”

Simone wil met haar onderneming hét verschil maken: “Ik vind dat wij anders met de aarde moeten omgaan. Alles lijkt wel groot, groter, groots te moeten zijn. Ik wil juist terug naar de basis. Daarom maken wij gebruik van kleinschalige leveranciers uit Zwolle en uit onze eigen streek. Zij hebben passie voor hun producten en dat proef je gewoon terug in de kwaliteit van het eten.”

In handomdraai op tafel

De maaltijdtas van KOOK-OOK is gevuld met biologische ingrediënten voor 3 complete maaltijden, inclusief recepten. De recepten zijn zo gemaakt dat het eten in 30 minuten is klaar te maken.

Saillant detail: Simone bedenkt de recepten zelf. Inmiddels heeft ze al meer dan 1.000 eigentijdse en gezonde gerechten geschreven. KOOK-OOK biedt de keuze uit 2 biologische maaltijdtassen: een vegetarische of een vleesvariant.

KOOK-OOK (http://www.kook-ook.nl) is de schakel tussen consument, lokale telers en boeren uit de eigen regio. Deze start-up bezorgt in de regio Zwolle, Deventer, Dalfsen, Wijhe, Olst, Hattem en Wezep.