Afbeelding
Erik-Jan Berends

Bruisweken 2019 zoekt vrijwilligers

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - De HBO Bruisweken is dé introductieperiode voor studerend Zwolle. Het driedaagse HBO programma vindt dit jaar plaats van maandag 26 augustus tot en met woensdag 28 augustus.

Maar liefst drieduizend studenten overnachten twee dagen op de speciaal daarvoor ingerichte Bruiscamping op de Marslanden. Daarnaast is er een MBO Bruisdag op woensdag 6 september. Binnen de Bruisweken zijn zo'n 150 vrijwilligers actief op tal van vlakken. De vrijwilligers bepalen het gezicht en de sfeer van de Bruisweken. Elk jaar is Buro Ruis dan ook op zoek naar vrijwilligers om het team te versterken. Ga voor meer informatie naar www.bruisweken.nl.

“Zowel voor als achter de schermen wordt door iedereen hard gewerkt om de studenten een fantastische introductietijd te laten beleven. Of het nu gaat om het opbouwen van de verschillende locaties, het tappen van een biertje, het opvangen van artiesten of het uitvoeren van programma onderdelen; vrijwilligers zijn onmisbaar voor de organisatie, aldus Bruisweken coördinatrice Nienke Salet. “Als eerstejaars student ga je met je klas drie dagen lang op pad. Je mentoren (ouderejaars van je opleiding) laten de studenten proeven van het studentenleven en wat Zwolle, hun school en Buro Ruis te bieden hebben. Zo is er bijvoorbeeld een rondleiding door de binnenstad waarbij je alle studentenhotspots ontdekt. Het avondfestival biedt veel leuke feesten, comedyacts in het theater, games, films, livemuziek, dance in Hedon en vooral heel veel gezelligheid in de Zwolse binnenstad. Het jaarlijkse hoogtepunt van de Bruisweken is het Bruisconcert op het Grote Kerkplein in Zwolle. Dit jaar komen bekende artiesten als Suzan & Freek, Snelle en DareDevils optreden. Het concert is vrij toegankelijk voor de hele stad.”