Afbeelding

Expositie 'Contrabanda' toont textielkunst in Cultuurhuis Stadshagen

Algemeen

STADSHAGEN – Onder de naam ‘Contrabanda’ hebben Tineke Puyenbroek en Carola Bruinink een expositie textielkunst in het Cultuurhuis Stadshagen ingericht.

Carola en Tineke hebben elkaar leren kennen in Stadkamer. Tineke organiseert er het Gilde Taalcafé en Carola het Handwerkcafé. Op een middag liep Tineke uit nieuwsgierigheid bij het Handwerkcafé naar binnen en dat leidde tot een boeiend gesprek over het organiseren van mooie ontmoetingsplekken in de stad, maar vooral ook over de liefde voor vrije textiele werkvormen, dus niet met een patroon of vaststaand plan.

Ook al verschilt hun werk sterk in gekozen technieken en stijl, ze herkennen veel in elkaars werk. Met deze expositie laten de twee een andere kant van zichzelf zien die lastig in woorden is te vangen. De expositie is het resultaat van een persoonlijk creatief proces dat vooral achter gesloten deuren plaatsvindt, vandaar de naam ‘Contrabanda’: dat wat er is, maar niet direct zichtbaar (maar nu dus wel).

Contrabanda is van 2 augustus tot en met 29 september te zien in het Cultuurhuis Stadshagen aan de Werkerlaan 1 en op Facebook: Contrabanda Zwolle.

Afbeelding
Werkzaamheden spoorbrug op de Vecht: Stremming vaarwegverkeer Algemeen 25 apr, 09:09
Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 24 apr, 17:35
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32