Afbeelding

IntermeZZo houdt activiteiten voor mensen met kanker en hun naasten

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - Na de zomervakantie houdt IntermeZZo, het nazorgcentrum voor mensen met kanker en hun naasten, drie bijzondere activiteiten. Eén voor volwassenen, één voor alle basisschoolkinderen en één speciaal voor mannen. Doel is ontmoeten, herkennen en ontspannen. Voor alle activiteiten is er ruimte om deel te nemen.

Bij IntermeZZo kunnen mensen die in hun leven met kanker geconfronteerd worden terecht voor ondersteuning. Het gaat om zowel de patiënt zelf als diens naasten, ouders en kinderen uit Zwolle en de wijde regio.

Voor volwassenen

Op zaterdag 31 augustus is er een Oldtimertoertocht. "Een hele dag uit, die deelnemers ontspanning biedt en ervoor zorgt dat de ziekte even op de achtergrond raakt", legt de organisatie uit. "Zo’n dertig prachtige Oldtimers met privéchauffeur staan om 10.00 uur gereed om met de gasten op pad te gaan."

De auto’s maken vanuit Zwolle een toer door de regio, met een stop bij de zandsculpturen in Garderen. "Er wordt onderweg een lunch verzorgd, gastvrouwen en -heren van IntermeZZo begeleiden en bij start en aankomst is er een fijne ontvangst bij IntermeZZo. De toertocht is bedoeld voor volwassenen, zowel voor de patiënt die kanker heeft/had als diens partner of gezinsleden."

Voor mannen

Op donderdag 5 september is er van 18.00 tot 21.00 uur speciaal voor mannen een barbecue met bierproeverij. "Mannen ervaren de ziekte kanker in het dagelijks leven anders dan vrouwen", aldus de organisatie. "Zowel mannen die zelf kanker hebben (gehad) als mannen van wie de partner kanker heeft. Daarom heeft IntermeZZo een speciaal mannenprogramma ontwikkeld. Voor mannen en door mannen. Drie gastheren, Stephan, Sander en Salo, ontvangen en begeleiden. De barbecueavond is een goede gelegenheid om met hen kennis te maken en anderen in een soortgelijke situatie te ontmoeten."

Voor kinderen

Op woensdag 11 september start KindermeZZo het nieuwe seizoen met een openbaar Kidsfestival. In samenwerking met eindexamenleerlingen van de Thorbecke Scholengemeenschap worden er sportieve en creatieve activiteiten georganiseerd. Van 14.30 tot 16.30 uur is er van alles te beleven in de tuin en de locatie van KindermeZZo. "Nadrukkelijk is het Kidsfestival bedoeld voor álle kinderen in de basisschoolleeftijd. Dit om kinderen te laten kennismaken met KindermeZZo, bedoeld voor leeftijdgenoten die opgroeien in een gezin waar kanker speelt. Wanneer een van de ouders kanker heeft, is de impact op het gezin groot. Ook vriendjes, vriendinnetjes en klasgenoten merken dit. KindermeZZo biedt een veilige en vertrouwde plek aan kinderen van een zieke ouder met pedagogisch geschoolde vrijwilligers die hen begeleiden."

Voor alle activiteiten geldt: aanmelden bij Nazorgcentrum IntermeZZo, (038) 424 6088 op werkdagen tussen 9.00 en 17.00 uur.

Afbeelding
Doe mee met de najaarsactie van Groene Loper Zwolle: 'Planten van Waarde' Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
Ouderenzorg IJsselheem met aandacht: Roland over zijn keuze voor ouderengeneeskunde Partnerbijdrages 23 uur geleden
De rechtbank in Zwolle.
Boete voor verkeersongeval met drie slachtoffers in Kampen Algemeen 28 mei, 10:48