Afbeelding
Pedro Sluiter

Veertigste editie Straatfestival ouderwets Zwols feestje

Algemeen

(door Gerard Meijeringh)

ZWOLLE – Horeca Evenementen Stichting Zwolle (HESZ) kijkt tevreden terug op de 40ste editie van het Straatfestival. Het jaarlijkse evenement zorgde vrijdagavond voor grote drukte in de binnenstad.

Voor het eerst lag de organisatie in handen van HESZ. De nieuwe organisatie koos er om financiële redenen voor om het hoofdpodium te schrappen. De populariteit van het evenementen had er niet onder te leiden. Het aantal bezoekers was vergelijkbaar met voorgaande jaren. Dat zorgde voor tevredenheid bij voorzitter Ton Leense van HESZ. “Ondanks de regen was het een geslaagde editie.”

HESZ nam dit jaar de organisatie van het evenement over van Stichting Stratenfestival. Volgens Leense is de overdracht ‘heel goed’ verlopen. “Dat heeft ons heel goed op weg geholpen. We hadden maar twee maanden tijd om alles rond te krijgen. Ook dankzij onze leden en diverse instanties zijn we in staat geweest om een geslaagde editie neer te zetten. Daarnaast was ook de medewerking van de gemeente heel belangrijk.”

Huidige podcast host Annelynn en voormalig podcast host Sjoerd samen op de foto.
De podcast Gedachtebaas is genomineerd voor de landelijke 'Helemaal Humanitas Prijs'! Jij kan stemmen! Nieuws Ingezonden gisteren
De Mannenschuur maakte gebruik van het VSBfonds.
Speeddaten met VSBfonds voor financiering sociale projecten in Overijssel Algemeen 17 mei, 09:30
Afbeelding
Laatste weekend om SCHULD in Zwolle te zien Nieuws Ingezonden 17 mei, 09:10