Afbeelding
Eigen foto

Stadsfestival wordt ingeluid met twee beiaardconcerten

· leestijd 1 minuut Algemeen

BINNENSTAD - De uit Zwolle afkomstige Bob van der Linde luidt, samen met twee trompetstudenten van het ArtEZ Conservatorium, op vrijdag 6 september om 15.00 uur het Stadsfestival in vanaf de Peperbus.

Bob is stadsbeiaardier van Arnhem en met zijn 24 jaar de jongste beiaardier van Nederland.

De luisterplaats is naast de Peperbus (Ossenmarkt). Op deze eerste dag van het Stadsfestival is er om 19.00 uur een optreden van Bauke Reitsma op de Reizende Beiaard en het A-slagwerkensemble Soli Deo Gloria Ommen onder leiding van Simon Haakmeester. Dat is interessant, want een beiaard is eigenlijk een slagwerkinstrument. De luisterplaats voor dit concert is het Broerenkerkplein.

De volgende twee concerten zijn in het kader van Open Monumentendag op zaterdag 14 september en worden verzorgd door de beiaardstudenten Jan-Sjoerd van der Vaart (11.00 uur) en Hans van Heemst (15.00 uur). Ook de overige activiteiten van de Beiaardmaand Zwolle 2019 zijn bekend. Op donderdag 19 september speelt Paul Maassen jazz op de Reizende Beiaard samen met de Big Band van het Meander College onder leiding van Albert Dam. Zij hebben carte-blanche voor een extra lang (van 19.30 tot 21.30 uur) en aanstekelijk concert.

Op vrijdag 20 september (20.00 uur) herhalen Tommy van Doorn, Gijsbert Kok en Frans Haagen in combinatie met live electronics het in Doesburg gepresenteerde resultaat van de jubileumcompositieworkshop die plaatsvond vanwege het honderdjarige bestaan van de KNKV. De inmiddels 16-jarige Elien Van den Broeck keert op 21 september terug op de Reizende Beiaard (16.00 uur). Zij verzorgt samen met theatergroep TIZ een ook voor kinderen gemaakte muziektheater- en dansvoorstelling op basis van Children’s corner van Claude Debussy. De toegang is vrij.

Trots tonen de kinderen met initiatiefnemer Jolan Van de Waeter (derde van rechts) hun zelfgemaakte huis.
Eindpresentatie Cultuur in de Wijk in Holtenbroek; kinderen bouwen met Abby D. aan een kleurrijk huis Algemeen 4 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe Fraterhuis Talks over het ambacht achter de film door Jasper Rietman Algemeen 7 uur geleden
Bram van Polen en Ron Jans halen herinneringen op aan de bekerfinale tegen Ajax.
PEC Zwolle in Historisch PersPECtief: 10 jaar na de bekerfinale Sport 11 uur geleden
Afbeelding
Isala doet onderzoek naar Porfyrie: 'Soms lopen mensen jarenlang rond met ernstige klachten' Partnerbijdrages 21 uur geleden
Afbeelding
Zeeuwse rockband Racoon geeft extra optreden in Hedon Algemeen gisteren
Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen gisteren