Afbeelding
Eigen foto

Wethouder prijst winnaars van eerste Zwerfvuilchallenge

Algemeen

STADSHAGEN - Wethouder Monique Schuttenbeld heeft zaterdag op het Stadshagenfestival de prijzen uitgereikt aan de winnaars van de eerste Zwerfvuilchallenge. De deelnemers moesten op een parcours zo snel mogelijk zo veel mogelijk zwerfvuil opruimen.

De winnaar in de categorie ‘Kinderen’ was Fleur. Zij was de snelste omdat ze al veel ervaring heeft met een afvalgrijper. Ze ruimt namelijk wekelijks zwerfvuil op bij haar in de buurt. De challenge is de start van een regio brede campagne van het zwerfvuilprogramma Mooi Schoon van ROVA die september heeft uitgeroepen tot zwerfvuilopruimmaand.

Op zaterdag 21 september is het World Cleanup Day en zaterdag 28 september Burendag. Voor veel mensen is dit het moment om hun wijk, buurt, sportverenging of park weer zwerfvuilvrij te maken. Het zwerfvuilprogramma Mooi Schoon van ROVA ondersteunt deze initiatieven en levert gratis afvalgrijpers, handschoenen, vuilniszakken en hesjes. Na afloop haalt ROVA het verzamelde zwerfvuil gratis op. Om dit te ontvangen, moet een actie worden aangemaakt op www.mooi-schoon.nl.

Iedereen wil graag wonen, spelen, recreëren en werken in een schone leefomgeving. Dat is waar het zwerfvuilprogramma Mooi Schoon voor staat. Onze omgeving schoon houden of schoon maken. Nu en in de toekomst. In achttien gemeenten werkt Mooi Schoon samen om met voorlichting, educatie én extra aanpak zwerfvuil te voorkomen.