Afbeelding

De gevaren van het vivarium houden

· leestijd 1 minuut Algemeen

Op maandag 9 september 2019 houdt Aquarium Vereniging Natuurvrienden-Zwolle weer haar maandelijkse ledenbijeenkomst.

Tijdens deze eerste bijeenkomst van het nieuwe seizoen houdt Hans van Dam een presentatie met als titel: “De gevaren van het vivarium houden”. Hans van Dam is zeebioloog, duiker, aquariumwinkelier en secretaris van Aqua-Zoo in Leerdam. Hij vertelt ons over de gevaren die ons mogelijk bedreigen bij het verzamelen van dieren voor onze aquaria.

Hij gaat daarbij op zoek naar de verschillende soorten lagere dieren, vissen, amfibieën en reptielen die ons narigheid kunnen bezorgen. Hij gaat in op de mogelijkheid van vergiftiging, verwonding en ziektes die zich kunnen voordoen bij het uitoefenen van onze hobby en, zo nodig en waar mogelijk, de behandeling ervan. Zo komen giftige vissen, kwallen, sponzen, inktvissen en schelpen en de ziektes die door bacteriën, schimmels en andere organismen uit onze vivaria op ons kunnen worden overgebracht aan bod en ons soms in serieuze gezondheidsproblemen kunnen brengen . Maar ook de verwondingen die zee-egels, bidsprinkhaankreeften, doktersvissen, roggen en piranha’s ons kunnen toebrengen. De hele presentatie is goed geïllustreerd met foto’s en filmpjes en wordt met enige humor gebracht.
Tijdens de presentatie en na afloop ervan kunnen vragen worden gesteld.

Naast leden zijn ook belangstellenden van harte welkom in zaal Hilde van Woonzorgcentrum De Havezate, Gombertstraat 350, 8031 MK Zwolle. De zaal is open vanaf 19.30 uur en we starten om 19.45 uur. De toegang is zoals altijd gratis.

Voor meer info: https://natuurvrienden-zwolle.nl/uitnodiging