Afbeelding
Eigen foto

Zwolse TrekzakClub geeft proeflessen tijdens Opentrekzakfestival.nl

· leestijd 1 minuut Algemeen

DIEZERPOORT – Wie altijd al een muziekinstrument heeft willen bespelen, kan op zaterdag 7 september gratis kennismaken met de trekharmonica. Dan vindt het tiende Open Trekzak Festival in Zwolle plaats.

Het evenement wordt gehouden in muziekgebouw Domusica aan de Radewijnsstraat 10. Trekzakspelers uit heel Nederland spelen er om in één van de vijf workshops hun kunnen op de trekharmonica te verbeteren of te verdiepen. Wie wil deelnemen aan één van de workshops kijkt op www.opentrekzakfestival.nl. Ook dit jaar is er weer de mogelijkheid om zelf eens gratis kennis te maken met dit instrument, ook voor wie zelf geen trekharmonica heeft.

Iedereen die het eens wil proberen, kan deze zaterdag om 11.30 of 13.00 uur deelnemen aan een mini-les op de trekzak. Docente Janna Lammers van de Zwolse Trekzakclub verzorgt de les. Aansluitend kan men de sfeer proeven in de openbare les van Janna, die met een aantal leden demonstreert hoe het er bij de club aan toe gaat. Smaakt dit naar meer, dan kan men zich direct aanmelden voor een gratis echte proefles bij de Zwolse Trekzakclub op woensdag 11 of 18 september. Leden hebben tussen september en mei om de week les. Er zijn er lessen van beginners tot gevorderden.

Ook beginners leren van Janna in een mum van tijd al op speelse wijze leuke melodietjes spelen op de trekharmonica, zonder noten te kunnen lezen. “We gebruiken muzieknotenschrift, maar voorzien van knopnummer-notatie. Dat is het geheim om al snel een liedje op dit unieke instrument te leren spelen. Ons motto is ‘Samen muziek maken in een ontspannen sfeer’”, aldus de docente.

Wie vooraf graag meer informatie wenst, kan telefonisch contact opnemen met organisator Jan Kamphuis: 06-123 121 96. Zie voor meer informatie over de Zwolse Trekzakclub www.zwolsetrekzakclub.nl.

Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 24 apr, 17:35
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 24 apr, 16:30