Afbeelding

Stichting De Stad Verbeeldt zoekt vrijwilligers

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE ā€“ Stichting De Stad Verbeeldt in Zwolle zoekt vrijwilligers voor de expositie Zilveren Camera 2018 die van 9 tot 30 oktober in het Dominicanenklooster is te zien. De prestigieuze tentoonstelling viert haar zeventigjarig bestaan.

Vrijwilligers kunnen volgens de stichting actief meedoen. ā€œWij zijn op zoek naar vrijwilligers voor de rondleidingen, de kassadienst of de functie van suppoost. Wij werken met een enthousiast team van vrijwilligers, amateurs en professionalsā€, meldt de stichting. GeĆÆnteresseerden kunnen voor hun aanmelding en voor meer informatie terecht op www.destadverbeeldt.nl/vrijwilligers. Op 5 oktober is een kick-off bijeenkomst in Stadkamer voor deelnemers die mee willen doen met de werklabs en ateliers voor de wijken Binnenstad en Aa-landen. In deze wijken gaat de stichting, samen met (wijk-)bewoners, amateurs, leerlingen en studenten, op zoek naar beeldverhalen.

In oktober zijn er in Stadkamer verder drie stadgesprekken, waarbij storytelling in fotografie, beeld en geluid rond maatschappelijke themaā€™s centraal staat. Op 6 oktober van 14.00 tot 16.00 uur is het thema ā€˜De Toekomst en de Verbeelding van de Stadā€™. ā€˜Leven in Media en Medialandschapā€™ wordt op 14 oktober van 20.00 tot 22.00 uur besproken. Tijdens de laatste bijeenkomst op 28 oktober van 20.00 tot 22.00 uur gaat het over ā€˜Nieuwsfotografie en Grenzen Verleggenā€™. Op 2 november gaat de stichting op excursie naar het Noorderlicht Festival Groningen en volgen er drie Fotosalons rond Visual Thinking Strategies. In 2020 organiseert ze nog drie werklabs/ateliers over multimediale producties, animaties en games.

Naast de Zilveren Camera is in april en mei 2020 de expositie Terzijde van Ton Broekhuis, Ć©Ć©n van de grondleggers van Noorderlicht Groningen, in Zwolle te zien. Hij toont foto- en beeldverhalen over de stad in ontwikkeling in de wijken Aa-landen en Binnenstad, maar ook van andere steden.

Zie voor meer informatie www.destadverbeeldt.nl/vrijwilligers of neem telefonisch contact op met programmamanager Fieke van ā€™t Riet: 06-222 18 109. De Stad Verbeeldt is ook te vinden op Facebook en Instagram.