Afbeelding
Pedro Sluiter

Echtpaar Wijbenga viert briljanten huwelijksfeest

Algemeen

AA-LANDEN – Het echtpaar Wijbenga heeft op maandag 23 september haar 65-jarig huwelijksfeest gevierd. Wethouder Klaas Sloots kwam op bezoek om het paar persoonlijk te feliciteren.

De heer Wijbenga is geboren op 16 mei 1931 in Dokkum waar hij ook is opgegroeid. Zijn echtgenote, mevrouw Bonthuis, is geboren op 22 november 1935 in Beerzerhaar in de gemeente Ommen. Toen ze vijf jaar is haar gezin verhuisd naar Zwolle. Ze is verder opgegroeid in de Sumatrastraat. De echtelieden hebben elkaar ontmoet in Zwolle tijdens een zomerfeest. Ze zijn op 23 september 1954 getrouwd.

De heer Wijbenga is op zijn zestiende jaar van de ambachtsschool gegaan. Hij heeft even gewerkt voor een hoefsmid en reisde op zijn 18e naar Rotterdam om de grote vaart op te gaan. Op 25 januari 1949 kwam hij bij de Firma C. Minnaar in dienst om vervolgens de machinistenopleiding in Groningen te gaan volgen. Toen hij dit had afgerond, is hij gaan werken als WTK (werktuigkundige) op tanker de Diligentia tot dit schip versleten was.

Daarna is de heer Wijbenga gaan werken als rederij inspecteur. Wegens omstandigheden stopte deze baan en is hij gaan werken bij de Gemeente Zwolle. Zijn echtgenote heeft na haar basisschooltijd haar ouders geholpen met het huishoudelijk werk. De gezondheid van het echtpaar is niet meer zoals voorheen. Het autorijden en het fietsen zijn dan ook verleden tijd.