Afbeelding
PI Zwolle

Spinningmarathon voor Pink Ribbon in gevangenis Zwolle

· leestijd 1 minuut Algemeen

Gedetineerde vrouwen in de penitentiaire inrichting (PI) Zwolle gaan samen met personeelsleden fietsen voor het goede doel. Dit doen ze binnen de bajesmuren. Zaterdag 26 oktober wordt er een spinningmarathon gehouden in de sportzaal van de Zwolse gevangenis. De opbrengst komt ten goede aan Pink Ribbon. Ook de vrouwengevangenissen in Nieuwersluis en Ter Peel doen mee aan de actie.

Op dit moment hebben al 37 gedetineerde dames zich aangemeld voor een plekje op één van de hometrainers. Samen met personeelsleden van PI Zwolle gaan ze zich in het zweet werken om geld in te zamelen voor Pink Ribbon. Deze organisatie maakt zich sterk voor borstkankeronderzoek. Diverse bedrijven, vooral uit het zakelijk netwerk van de Zwolse gevangenis, hebben al een donatie toegezegd voor de sportieve vrouwelijke gedetineerden en medewerkers. Ook medewerkers en hun relaties trekken de portemonnee.

De spinningmarathon in de vrouwengevangenissen is verspreid over drie dagen. PI Ter Peel trapt op vrijdag 25 oktober af. PI Zwolle neemt de volgende dag het stokje over. Daarna gaan gedetineerde dames en medewerkers in PI Nieuwersluis op de trappers staan om geld te verdienen voor Pink Ribbon. Zondagmiddag 27 oktober wordt de marathon beëindigd en zal het totaalbedrag bekend zijn.

Vestigingsdirecteur Hans Plattel van PI Zwolle gaat zelf ook deelnemen aan de spinningmarathon. Hij is trots op het feit dat veel vrouwelijke gedetineerden zich eveneens willen inspannen voor de strijd tegen borstkanker. “Deze dames zitten een straf uit en maken dus een tijdje geen deel uit van onze vrije samenleving. Toch willen ze ontzettend graag iets terug doen voor de maatschappij en gaan ze mee fietsen om geld in te kunnen zamelen voor Pink Ribbon. Dat verdient alle lof en waardering.”

Doneren voor de spinningmarathon kan via: https://actie.voorpinkribbon.nl/team/pi-zwolle. De opbrengst komt in zijn geheel ten goede aan Pink Ribbon.

Afbeelding
Ouderenzorg IJsselheem met aandacht: Roland over zijn keuze voor ouderengeneeskunde Partnerbijdrages 28 mei, 13:36
De rechtbank in Zwolle.
Boete voor verkeersongeval met drie slachtoffers in Kampen Algemeen 28 mei, 10:48
Afbeelding
Lokale initiatieven gezocht voor donaties ter waarde van 50.000 euro Algemeen 28 mei, 08:27