Afbeelding
Pedro Sluiter

Echtpaar Hollander viert platina huwelijk

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - Het echtpaar Hollander-Verburgt vierde zondag haar 70-jarig huwelijksfeest. Burgemeester Peter Snijders bracht het echtpaar een bezoek om het persoonlijk te feliciteren.

Wim (Willem) Hollander is geboren op 30 maart 1925 in Spoolde, Zwollerkerspel: zijn echtgenote Aleida Maria Hollander Verburgt op 19 augustus 1926 in Zwolle. In de oorlogsjaren hebben ze elkaar leren kennen bij het Spoolderbergje. Ze zijn op 6 oktober 1949 getrouwd. Het echtpaar heeft vier kinderen, negen kleinkinderen en negen achterkleinkinderen.

Mevrouw Hollander heeft voor en tijdens haar huwelijk in de huishouding gewerkt. Haar echtgenoot is op veertienjarige leeftijd begonnen bij de firma L.de Leeuw in de Diezerstraat als muziekinstrumentmaker. Daarna is hij begonnen bij de firma Ansing. In die tijd moest hij in dienst. Van eind 1946 tot eind 1947 is hij in Indonesië geweest als muzikant bij de Prins Bernhard Kapel (met bok Kees). De kapel heeft 540 concerten gegeven in de hele Archipel voor de Nederlandse en Indonesische strijdkrachten en burgers. Eenmaal uit dienst ging hij weer terug naar de firma Ansing. Vervolgens is hij bij Phillips in de kwaliteitsdienst gaan werken en na dertig jaar dienst met vervroegd pensioen gegaan.

Voor mevrouw Hollander is zingen haar lust en haar leven. Jarenlang heeft ze gezongen als sopraan bij het gemengd zangkoor Zang en Vriendschap Dieze. Met hulp van haar dochter Anneke zingt ze nu al enige tijd bij het koor Oud Goud, opgericht voor onder andere dementerende ouderen in het verzorgingshuis de Nieuwe Haven. Bij Jubal heeft ze ongeveer twintig jaar vrijwilligerswerk gedaan. Daarna heeft ze tot haar tachtigste verjaardag in de bar gewerkt. Samen hebben de heer en mevrouw Hollander acht keer de Drentse fietsvierdaagse gefietst. De heer Hollander heeft altijd muziek gemaakt bij verenigingen en gezongen in een zangkoor: 25 jaar als tenor bij Zang en Vriendschap Dieze en ongeveer 25 jaar als instructeur blaasinstrumenten bij Jubal.

Afbeelding
Verschillende verkeersmaatregelen op zaterdag 2 maart vanwege Ster van Zwolle en betoging Algemeen 10 uur geleden
Floris Meijers
Minioren SWOL 1894 excelleren op NK Sport Ingezonden 11 uur geleden
Afbeelding
Gewaagd project in voormalig provinciehuis verdient de Pluim Algemeen 11 uur geleden