Afbeelding
Pedro Sluiter

Echtpaar Gijzen-Nützinger viert platina huwelijk

· leestijd 1 minuut Algemeen

HOLTENBROEK – Het echtpaar Gijzen-Nützinger heeft zondag haar 70-jarig huwelijksfeest gevierd. Burgemeester Peter Snijders kwam het echtpaar vrijdag alvast feliciteren in hun woning in woonzorgcentrum Havezathe.

Gijsbertus Gijzen, Gijs, is geboren in Kerkrade op 28 oktober 1927 en Margaretha Paula Nützinger, Marga, op 8 mei 1931 in Bandjermasin de hoofdstad van het eiland Borneo in toenmalig Nederlands-Indië. Gijs Gijzen werd als dienstplichtig militair bij de Marechaussee, naar Nederlands Indië gezonden en ontmoette daar zijn latere echtgenote. Na hun huwelijk in 1949 woonden zij nog enige tijd in Nederlands Indië, waarna zij terug gingen naar Nederland.

Na enige jaren in Weesp te hebben gewoond, werd in 1955 Zwolle hun woonplaats. Het echtpaar kreeg drie dochters en later kwamen daar drie schoonzonen bij, zes kleinkinderen en acht achterkleinkinderen. Gijs Gijzen werd verzekeringsagent en later verzekeringsinspecteur. In 1964 begon hij een assurantie- en administratiekantoor. Marga Gijzen was sinds het eigen bedrijf de telefonische back-up en verzorgde veel kopjes koffie en lunches tijdens de vergaderingen met de verzekeringsinspecteurs die bij hen thuis plaatsvonden. Als verzekeringsman was Gijs Gijzen hele dagen en destijds ook avonden op pad om de grote klantenkring te bezoeken. Zijn echtgenote had naast de telefonische back-up, dus veelal alleen de zorg voor de kinderen. Pas op 81-jarige leeftijd heeft Gijzen de zaak verkocht en is hij helemaal gestopt met werken. Aan een pensioen op 65-jarige leeftijd moest hij niet denken, daarvoor was hij toen nog veel te actief.

Het echtpaar heeft veel reizen gemaakt naar Spanje, de Canarische Eilanden, Griekenland, Duitsland, Denemarken, Cyprus en hun favoriete vakantieland Italië. Vaak trokken ze er, tot op hoge leeftijd, met de caravan op uit. Heel vaak werd er samen met een van de gezinnen van de kinderen vakantie gevierd. Marga Gijzen leest graag en breidde tijdens een vakantie de mooiste truien voor de kleinkinderen. Haar echtgenoot las uitgebreid een aantal kranten, viste graag en verzorgde in de avond vaak de barbecue. Nadat de caravan was verkocht, werden het vliegvakanties. Gezien hun leeftijd en het feit dat hun gezondheid wat brozer is geworden, maken ze nu geen lange reizen meer. Nu worden ze nog wekelijks opgehaald voor een gezellig dagje bij een van de kinderen waarbij ze worden verwend met lekker eten en er worden meestal meerdere potjes gekaart. Ook de (achter)kleinkinderen weten opa en oma nog regelmatig te vinden. Het is een hechte, gezellige familie.