Afbeelding

Longpunt Zwolle behandelt het belang van bewegen

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE – Fysiotherapeut Jeannette Bensink van FysioZwolle lichten op 7 november bij Longpunt Zwolle toe wat bewegen voor longpatiënten kan betekenen. De bijeenkomst in ziekenhuis Isala aan de dr. Van Heesweg 2 begint om 19.00 uur.

“Dat bewegen belangrijk is, weten we allemaal”, aldus het Longfonds. “Maar als je een longziekte hebt, hoe gaat het dan in zijn werk? Move your body en brain geeft je meer contact met en zicht op je eigen chronische longziekte van waaruit je kan gaan experimenteren met een nieuwe levensstijl en waardoor je zo klachten (beter) onder controle krijgt.” Tijdens de avond is er alle gelegenheid om met de zorgverleners in gesprek te gaan en samen ervaringen uit te wisselen.

Wie een longziekte heeft, krijgt natuurlijk de nodige informatie en begeleiding van de huisarts of het ziekenhuis. Maar het omgaan met een (vaak) chronische ziekte omvat meer, weet het Longfonds. “Hoe gaat dat met de inname van medicatie? Hoe richt u uw leven zo goed mogelijk in? Welke hulpmiddelen en instanties zijn er allemaal? En wat kan de omgeving voor u betekenen?” Voor een antwoord op al deze vragen is het Longpunt, een initiatief van het Longfonds. Meerdere keren per jaar zijn er themabijeenkomsten waarop patiënten en hun partners en zorgverleners actuele informatie en praktische tips krijgen. Afwisselend spreken onder meer (long)artsen, fysiotherapeuten, psychologen en maatschappelijk werkers over een onderwerp. Maar het Longpunt is misschien nog wel het meest waardevol als dé plek om ervaringen uit te wisselen, tips op te doen en zorgen te delen.

Iedereen kan gratis deelnemen aan het Longpunt. Wie meer informatie wenst, kan bellen met Maaike Geerdink: 06-515 28 935. Zie ook www.overijssel.longfonds.nl. Bezoekers worden verzocht geen parfum of andere geurtjes te gebruiken, veel longpatiënten hebben daar last van.

Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 24 apr, 17:35
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 24 apr, 16:30