Afbeelding
Eigen foto

Musica Vocalis brengt unieke vertolking Ein deutsches Requiem

Algemeen

BERKUM - Onder leiding van dirigent Mannes Hofsink brengt het koor Musica Vocalis op zondagmiddag 10 november om 15.00 uur een unieke versie van Ein deutsches Requiem van Johannes Brahms uitgevoerd.

Het concert is in de Hoofdhof aan de Kerkweg 26 in Berkum. Het koor krijgt begeleiding van een samengesteld projectorkest. De solisten zijn sopraan Heleen Koele en bas/bariton Roele Kok.

Uniek

“Sinds de première in 1868 is Brahms’ Ein deutsches Requiem een geliefd muziekstuk”, meldt het koor. “De originele bezetting bestaat uit een compleet symfonieorkest om de meer dan tweehonderd zangers te kunnen begeleiden. Deze uitvoering bij Muziek met een Plus is uniek te noemen. De basis vormt namelijk een bewerking uit 2010 door Joachim Linckelmann voor een kamermuziekensemble bestaande uit strijkers, blaaskwintet en pauken. Speciaal voor deze uitvoering zijn orgel en harp toegevoegd, instrumenten die in de originele symfoniebezetting ook voorkomen. Koor en solisten zingen de originele partijen.”

Repertoire

Musica Vocalis uit Zwolle is een koor met een repertoire van de renaissance tot en met de 21ste eeuw: van volksmuziek tot grote klassieke werken en van intiem a capella repertoire tot de bekende oratoria met orkest en solisten. Het koor staat bij deze uitvoering onder leiding van gastdirigent Mannes Hofsink die vaste dirigent Raghna Wissink vervangt vanwege haar zwangerschapsverlof.

Kaarten à 13,50 euro in de voorverkoop zijn online verkrijgbaar via www.muziekmeteenplus.nl. Ze kosten 15 euro aan de kassa.

Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 24 apr, 17:35
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 24 apr, 16:30